Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Изчезналата 4-годишна Ана в Гърция е убита от баща си

OFFNews 04 май 2015 в 19:32 7452 4

Снимки на 4-годишното дете бяха разлепени из центъра на Атина.

Гръцката полиция е арестувала бащата на 4-годишната Ани Борисова, която на 21 април изчезна в центъра на Атина.

Срещу мъжа е повдигнато обвинение в убийство, съобщи сайтът grreporter.

Сайтът информира, че в официално съобщение до медиите полицията е съобщила, че мнимото изчезване на детето е режисирано от биологичния баща.

От паспорта на детето е видно, че името на бащата е Димитър Борисов. 

На 27 април стана ясно, че гръцките власти издирват 4-годишната Ана Борисова, която е изчезнала в района на площад „Омония” в центъра на Атина на 21 април.

Майката на детето е дала неясни показания относно къде и как е изгубено то. Според показанията ѝ тя оставила за няколко дни детето си на приятелка-сънародничка, тъй като искала да отиде за няколко дни до България. Когато се върнала, приятелката ѝ съобщила, че извела детето на разходка и го загубила.

Майката и бащата на детето бяха поставени в предварителен арест и даваха непрекъснати показания пред прокурора, при които често изпадаха в противоречия и сменяха твърденията си, напомни grreporter.

На база събраните сведения атинският прокурор реши, че има достатъчно основания за повдигане на обвинение в убийство срещу 27-годишния баща на детето.

Най-голяма тежест обаче имат откритите капки кръв от детето в дома на мъжа, който се намира на улица “Михаил Вода” в центъра на Атина.

Генералната дирекция на гръцката полиция ще даде подробности по случая на пресконференция утре. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!