Quantcast

Расате даде на СДВР списък на гражданските патрули

OFFNews Последна промяна на 26 ноември 2013 в 13:40 5030 22

Боян Расате
Боян Расате

 

Лидерът на Съюз "Национално единство" Боян Расате ще предостави на полицията в София списък с имената на хората, които патрулират вечерно време в района на джамията и околните улици.

Това стана ясно след срещата на Расате със служители на СДВР, съобщи БНР.

Расате обясни, че основното притеснение на служителите в МВР е било, че хората, които патрулират не са достатъчно може би подготвени, с неясна самоличност и не са минали необходимия инструктаж. Заради това той обясни, че още днес ще предостави на МВР списъци с личните данни и имената на хората, които участват в гражданските патрули.

Расате беше категоричен, че въпреки днешната среща патрули в района на ул. "Пиротска" и околните улици ще има и довечера. Той допълни, че патрулиращите са с абсолютно мирни настроения и често помагат на полицията.

Расате посочи и пример - през изминалата нощ, около 19.30 ч., е станало голямо сбиване на бежанци в района на Лъвов мост, но там е нямало полицейски екип и само реакцията на неговите патрули, които са подали сигнал на тел. 112, е предотвратила по-голям инцидент.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров поиска засилено полицейско присъствие “в определени зони от центъра на столицата” и недопускане на гражданските патрули в тези райони. 

От прокуратурата оповестиха, че главният прокурор е провел среща с министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев и председателя на ДАНС Владимир Писанчев, на която “са набелязали конкретни мерки за противодействие на всички форми на нарушаване на обществения ред и създаването и функционирането на каквито и да е формирования за „самоотбрана”, „самозащита”, „гражданско патрулиране” и т. н.”

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.11 2013 в 11:23

и това е верно. е, например някои от незаконно застроилите на териториите също си правят патрули. преди време даже бяха гръмнали един такъв ... постовак в Гиват Хайовел. Щото нали всеки си има пушка и като се стигне до гърмене куките просто гледат да имат повече пушки и така.

26.11 2013 в 19:24

Жичка, плащат ми само жените около теб. Носят ми и мед ;)

26.11 2013 в 19:16

ВСЕ-КИ ДЕН ЩЕ Е ТА-КА! ДО ПО-БЕ-ДА-ТА!
:D :D :D

26.11 2013 в 16:56

Аре стига бе! Писна ни от теб! Некадърник, бездарен!

Поредният платен, смешен драскач!

26.11 2013 в 16:51

Какво събитие те гони бе човек!? Няма една простинала орка там :) http://tinyurl.com/Kamerite-SF Навряха се на топло и Ректората. Ха-ха-хах. А Реаниматорскто отделение де е? Оня грънчар с белия чаршаф и камерата в ръка де е? Дейба тия мокри чеkии дейба-ааа!

26.11 2013 в 16:31

ми ще видим бе великов, чекай, че не мога да насмогна на коректора с успокоителни. ма ти можеш да скокнеш пред парламенто и да си провериш сам, сега като се замисля.. можеш да го направиш. е няма да можеш да пускаш некви лафчета ама поне ще си на местото на събитието

26.11 2013 в 16:28

Да. Разбирам.

Най-вече ме убеди фактът че платеният драскач "Димитър Великов казва:
26 ноември 2013 в 15:45" ги подкрепи ==> Те директно или индиректно помагат на партията майка, което ще доведе само до проблеми за народа.

Благодаря за информацията - наясно съм що е то Neighbourhood Watch и Расате описва неговите патрули като такива.

Все пак всеки от нас би бил по-спокоен ако съседите наглеждат дали жената/децата/бабата се прибира жива и здрава в къщи.

26.11 2013 в 16:17

Поради тази причина няма армия а само стадо от милиционери.

26.11 2013 в 16:11

Предположих, че се подвизаваш с няколко, като де ла рея или като оня бив заместник външен министер... без да съм сигурен разбира се.
Абе Чушка, ко става днес, орките ще прескачат ли пак огражденията на парлиамента? Тъпанарките (мацките дето лумбат тъпаните) ще ли са там довечера? Да завъртим после едно купонче в 35-цата в Ст град като в петък? :D
Или днес е веч студено и не мой "секи ден". Каква е тактиката? Веднъж седмично или веднъж месечно?

26.11 2013 в 16:08

Когато направят законно да си имаш оръжие, тогава нека ако искат и на коне да обикалят.
Народа отдавна го е казал: страх лозе пази. Не го пази ни милиция ни идиотчета, приемащи се твърде насериозно.