Расате даде на СДВР списък на гражданските патрули

OFFNews 26 ноември 2013 в 13:40 6029 22

Боян Расате
Боян Расате

 

Лидерът на Съюз "Национално единство" Боян Расате ще предостави на полицията в София списък с имената на хората, които патрулират вечерно време в района на джамията и околните улици.

Това стана ясно след срещата на Расате със служители на СДВР, съобщи БНР.

Расате обясни, че основното притеснение на служителите в МВР е било, че хората, които патрулират не са достатъчно може би подготвени, с неясна самоличност и не са минали необходимия инструктаж. Заради това той обясни, че още днес ще предостави на МВР списъци с личните данни и имената на хората, които участват в гражданските патрули.

Расате беше категоричен, че въпреки днешната среща патрули в района на ул. "Пиротска" и околните улици ще има и довечера. Той допълни, че патрулиращите са с абсолютно мирни настроения и често помагат на полицията.

Расате посочи и пример - през изминалата нощ, около 19.30 ч., е станало голямо сбиване на бежанци в района на Лъвов мост, но там е нямало полицейски екип и само реакцията на неговите патрули, които са подали сигнал на тел. 112, е предотвратила по-голям инцидент.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров поиска засилено полицейско присъствие “в определени зони от центъра на столицата” и недопускане на гражданските патрули в тези райони. 

От прокуратурата оповестиха, че главният прокурор е провел среща с министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев и председателя на ДАНС Владимир Писанчев, на която “са набелязали конкретни мерки за противодействие на всички форми на нарушаване на обществения ред и създаването и функционирането на каквито и да е формирования за „самоотбрана”, „самозащита”, „гражданско патрулиране” и т. н.”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!