Quantcast

Ранобудните студенти: Г-н Борисов, не ви чакаме да ни оглавите, а да си тръгнете

OFFNews Последна промяна на 13 ноември 2013 в 21:14 11429 50

Снимка: Ранобудните студенти - официален Facebook профил
Снимка: Ранобудните студенти - официален Facebook профил

 

Дълбоко ни обижда да ни казват, че сме „на Бойко“. Ние не ви чакаме да ни оглавите, а да си тръгнете.

Това се посочва в позиция на Ранобудните студенти по повод днешното изказване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Публикуваме пълния текст на позицията:

"Днес бившият премиер Бойко Борисов произведе абсурдното твърдение, че народът го чакал да оглави антиправителствените протести. Като потърпевши от полицейско насилие от вчера, достигнало пикът си в полицейската държава, за чиято несъразмерна ескалация ГЕРБ положиха немалко усилия, държим да кажем следното:

Вярно е, че държавата има монопол над легитимното насилие в обществото. Но нормално ли е най-бедната членка на ЕС да е страната с най-висок брой полицаи на глава от населението? Вчера абстрактната полицейска статистика се актуализира и на свой гръб изпитахме мощта на МВР, подплатена с голяма доза нелегитимно и отказващо да се легитимира насилие. За самочувствието на МВР да погазва закона носи отговорност и г-н Борисов като бивш главен секретар на МВР и министър-председател.

Г-н Борисов,

явно се затруднявате да разберете защо е невъзможно не само да ни оглавите, но и да се върнете на власт с наша подкрепа. Затова нека стане ясно, че политиката, която въплащавате е в разрез с идеологията ни и борбата ни за една бъдеща държава, която се грижи за гражданите си, а не ги изоставя, както вие направихте. Вие обезкървихте здравеопазването и образованието ни, за да подсилите силовите структури и да се занимавате с подслушване докато народът се самозапалваше в отчаянието си. Вашата страхлива оставка беше пиар ход, но няма да позволим да бъдем употребени за следващия Ви (както и от която и да е партия).

Ние се уморихме от всички лица, говорители и предводители на прехода. Не сте изключение от тази група. Направете си труда да прочетете съдържанието, което Окупацията ни произвежда и сам ще се убедите, че нямаме допирни точки. Не можете да се разпознаете в движението ни, без да рискувате да се разпадне идентичността Ви. Никой не ви е дал мандат да говорите от наше име и да ни асимилирате към вашата партия. Нека това бъде ясно и за бившия Ви неформален коалиционен партньор Атака, който произведе несъгласуваното определение в изречението „Малките ИЗРОДЧЕТА на сикаджията Бойко в действие“. То не е съгласувано и със самите нас. Честно казано, не се обиждаме на „изродчета“, но дълбоко ни обижда да ни казват, че сме „на Бойко“.

Ние не ви чакаме да ни оглавите, а да си тръгнете."

В сряда вечерта лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на позицията в официалния Facebook профил на Ранобудните студенти. Ето какво написа лидерът на ГЕРБ:

"Прочетох позицията ви. Искам да уточня, че ние организираме партиен протест за оставка на това правителство тази събота в Пловдив. Този протест е за нашите симпатизанти, за тези милион и сто хиляди души, които гласуваха за ГЕРБ и ни поставиха на първо място, а сега ги управлява неестествената Тройна коалиция. Тези хора ни призовават да ги поведем. И това е първото политическо организирано мероприятие на ГЕРБ, на което нашите симпатизанти са добре дошли. Именно затова протестът на ГЕРБ ще бъде в Пловдив, за да не пречим по никакъв начин на вас и на другите протестиращи, които нямат нищо общо с нас и да покажем на управляващитe как се прави, когато ГЕРБ протестира и им иска оставкaта. Дано след всичките лъжи днес Станишев и Местан също прочетат вашата позиция."

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.11 2013 в 20:34

Този "бат Бойко" съвсем се е самозабравил - милион и сто хиляди били гласували за него..
Колко от тези милион и сто хиляди са с купени и колко с фалшиви бюлетини бе ?
"Намерило па се насрало " казва народа за такъв дебил ....
Браво на стuдентите - да се махне изобщо от полезрението на хората !

14.11 2013 в 19:11

coccinelle ,Много хубаво сте го написали!

14.11 2013 в 17:30

Анал престани да пишеш постове с едно име и да отговаряш с друго, че ставаш досаден. Още не е изминала и година от "гладните бунтове " и оставката на Боцко, а ти вече се опитваш да ни убеждаваш, какъв небивал просперитет ни се е случил през тези 3,5 години, но ние не сме го видяли.

14.11 2013 в 17:27

Анализатор,

Не е редно да определяте всеки критик на Борисов като платен лъжец. Изглежда сте образован човек. Жалко е, че позицията Ви е ирационална и не желаете да погледнете обективно на фактите.

14.11 2013 в 17:21

+1

14.11 2013 в 17:19

Tondisx,
Много точно казано! Едно зло не може да поправя друго зло. Минус заряд се неутрализира само с плюс заряд.

14.11 2013 в 13:17

Ранобудните студенти решиха да ни замерят в лицето с чистата "истина"... Това да не е вица на деня :D

14.11 2013 в 13:01

абе прав си за насилието но някои като жоро никога няма да го проумеят. не е отговор. но пък от друга страна и ситският лорд обича да задава въпроси.

14.11 2013 в 11:47

Единствения коментар може да бъде: ...нас вече ни оглави "добрият олигарх" Прокопиев, който ви нареди правителството през 2009. ;)
За съжаление, вие, нашия Винету на българската демокрация, вече сте доста компроментиран, за разлика от преди 4 години, когато не можеха да ви причислят към нито една схема. В момента няма корупционна или престъпна схема, в която вие или вашия антураж - Паши, борци, каратисти и други калинки да не участвате - контрабанда, рекет, незаконни подслушвания и събиране на информация, възпрепятстване на правосъдието и т.н. За това, нашият благодетел ИП и неговото мекере РП, както и техните политически активни съпруги ни "пожелаха" да не се идентифицираме по никакъв начин с Вас или с вашата партия ГЕРБ.
Ако някой си мисли, че само БСП прави политическа просвета с помощта на "опорни точки", жестоко се лъже!

14.11 2013 в 09:49

Твоите деца Мария може и това да са разбрали, но останалите са умни. Вие като номенклатурен кадър би трябвало да ги разбирате тези неща. Иска ви се винаги да продължава така: създавате си партийка (ДПС, НДСВ, ГЕРБ и т.н.), тя управлява уж, че не е част от БКП, а вашата задача е изсмуквате икономиката и хвърляте прах в очите на хората. Не случайно начело на партията ви не стои българин.