Ранобудните студенти: Г-н Борисов, не ви чакаме да ни оглавите, а да си тръгнете

OFFNews 13 ноември 2013 в 21:14 12322 50

Снимка: Ранобудните студенти - официален Facebook профил
Снимка: Ранобудните студенти - официален Facebook профил

 

Дълбоко ни обижда да ни казват, че сме „на Бойко“. Ние не ви чакаме да ни оглавите, а да си тръгнете.

Това се посочва в позиция на Ранобудните студенти по повод днешното изказване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Публикуваме пълния текст на позицията:

"Днес бившият премиер Бойко Борисов произведе абсурдното твърдение, че народът го чакал да оглави антиправителствените протести. Като потърпевши от полицейско насилие от вчера, достигнало пикът си в полицейската държава, за чиято несъразмерна ескалация ГЕРБ положиха немалко усилия, държим да кажем следното:

Вярно е, че държавата има монопол над легитимното насилие в обществото. Но нормално ли е най-бедната членка на ЕС да е страната с най-висок брой полицаи на глава от населението? Вчера абстрактната полицейска статистика се актуализира и на свой гръб изпитахме мощта на МВР, подплатена с голяма доза нелегитимно и отказващо да се легитимира насилие. За самочувствието на МВР да погазва закона носи отговорност и г-н Борисов като бивш главен секретар на МВР и министър-председател.

Г-н Борисов,

явно се затруднявате да разберете защо е невъзможно не само да ни оглавите, но и да се върнете на власт с наша подкрепа. Затова нека стане ясно, че политиката, която въплащавате е в разрез с идеологията ни и борбата ни за една бъдеща държава, която се грижи за гражданите си, а не ги изоставя, както вие направихте. Вие обезкървихте здравеопазването и образованието ни, за да подсилите силовите структури и да се занимавате с подслушване докато народът се самозапалваше в отчаянието си. Вашата страхлива оставка беше пиар ход, но няма да позволим да бъдем употребени за следващия Ви (както и от която и да е партия).

Ние се уморихме от всички лица, говорители и предводители на прехода. Не сте изключение от тази група. Направете си труда да прочетете съдържанието, което Окупацията ни произвежда и сам ще се убедите, че нямаме допирни точки. Не можете да се разпознаете в движението ни, без да рискувате да се разпадне идентичността Ви. Никой не ви е дал мандат да говорите от наше име и да ни асимилирате към вашата партия. Нека това бъде ясно и за бившия Ви неформален коалиционен партньор Атака, който произведе несъгласуваното определение в изречението „Малките ИЗРОДЧЕТА на сикаджията Бойко в действие“. То не е съгласувано и със самите нас. Честно казано, не се обиждаме на „изродчета“, но дълбоко ни обижда да ни казват, че сме „на Бойко“.

Ние не ви чакаме да ни оглавите, а да си тръгнете."

В сряда вечерта лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на позицията в официалния Facebook профил на Ранобудните студенти. Ето какво написа лидерът на ГЕРБ:

"Прочетох позицията ви. Искам да уточня, че ние организираме партиен протест за оставка на това правителство тази събота в Пловдив. Този протест е за нашите симпатизанти, за тези милион и сто хиляди души, които гласуваха за ГЕРБ и ни поставиха на първо място, а сега ги управлява неестествената Тройна коалиция. Тези хора ни призовават да ги поведем. И това е първото политическо организирано мероприятие на ГЕРБ, на което нашите симпатизанти са добре дошли. Именно затова протестът на ГЕРБ ще бъде в Пловдив, за да не пречим по никакъв начин на вас и на другите протестиращи, които нямат нищо общо с нас и да покажем на управляващитe как се прави, когато ГЕРБ протестира и им иска оставкaта. Дано след всичките лъжи днес Станишев и Местан също прочетат вашата позиция."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!