Пуснаха част от Западната дъга на Околовръстното в София

Започна строежът на участък 2 от дъгата

OFFNews 22 октомври 2015 в 12:28 3500 6

Снимка Фейсбук/Бойко борисов

Премиерът Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и здравният министър Петър Москов на пускането на готовата отсечка на Западната дъга.

Днес беше пуснато движението по участък 1 от Западната дъга на Софийския околовръстен път. Стартира изграждането на участък 2.

Западната дъга е продължение на автомагистрала „Люлин” и е част от коридор „Ориент/Източно Средиземноморие“, който на територията на България свързва Видин с Кулата.

Общата дължина на пуснатата отсечка е 3 км. Трасето започва от началото на АМ „Люлин” и завършва при моста над рeка Какач.

На церемонията присъства премиерът Бойко Борисов, който изрази пред журналисти удовлетворението си от свършената работа. На откриването бяха и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и здравният министър Петър Москов.

Преди два дни премиерът разпореди да се работи денонощно на Околовръстното, за да се избегне загуба на евросредства.

Тази сутрин министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров направиха и първа копка за строителството на Участък 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път. Участъкът е с дължина 5,3 км.

Павлова отбеляза, че участъкът, макар и малък като дължина, е изключително важна част от основните пътни направления, които се строят в момента.

„Това е едно от най-натоварените направления не само за столицата и Софийска област, но и за цялата страна, защото Западната дъга се явява кръстопът, който свързва изключително важни, натоварени и много тежки направления, защото от тук преминава целият транзитен трафик в направленията и връзката с ГКПП "Калотина" и магистралите "Хемус", "Тракия" и бъдещата Северна скоростна тангента“, отбеляза регионалният министър.

Тя добави, че строителството на Западната дъга е много важна инвестиция за безконфликтно, безпроблемно и безаварийно преминаване на целия огромен транзитен трафик, както и за работещите и живеещите в района.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews