Пускат движението по част от Северната скоростна тангента

OFFNews 29 декември 2015 в 15:54 7036 0

На 30 декември ще бъде пуснато движението по 13-километров участък от Северната скоростна тангента, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

От утре шофьорите ще имат възможността, да използват отсечките между „Ботевградско шосе“ и булевард „Лазар Михайлов“ и от Околовръстния път до пътя за Требич. Общата дължина на участъка е 16,54 км.

Проектът е реализиран по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г., която се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Стойността на договора за проектиране и строителство е 180 млн. лв.

От АПИ информират, че малко по-късно същия ден ще бъде открит официално и напълно завършеният участък 1 от Западната дъга на Софийския околовръстен път. 

Отсечката е между пътния възел на автомагистрала „Люлин“ и моста над р. Какач. Общата дължина на участъка е 3 км. Започва от началото на АМ „Люлин“ и завършва след моста над р. Какач. На него има два пътни възела при бул. „Царица Йоана“ и бул. „Сливница“ и два моста.

Изпълнител на строително-монтажните дейности на участъка е Обединение „Трейс СОП” ДЗЗД. Стойността на договора за строителство е 47 820 000 лв. Средствата са осигурени от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!