Протестиращи излизат на митинг пред президентството в подкрепа на отец Кортези

ОFFNews Последна промяна на 12 март 2017 в 08:30 8137 12

Недоволни от напускането на католическия свещеник Паоло Кортези, който прие сирийско семейство в Белене, ще се съберат на митинг пред президентството в неделя, 12 март. 

Митингът, организиран от Движение Обществен натиск, ще започне в 12:00 ч. като с него протестиращите ще поискат от президента Румен Радев "да се обърне към нацията незабавно и да гарантира етническия мир в страната, като заклейми агресивната пропаганда срещу човешките права и различните у нас".

Отношението към него, проявено от служители на българската държава и подставени лица и осигурената медийна трибуна за подобни хора говорят за това, че след 45 години комунизъм българите са на път да загубят пословичните си добродетели като толерантност, гостоприемство, състрадание и съпричастност с ближния, заявяват организаторите и допълват, че се вдъхновяват и от множество други прояви на дирижиран "граждански инстинкт" като случаите в Широка Лъка и Елин Пелин.

Ще бъде прочетена декларация на митинга, която ще бъде подписана от присъстващите и внесена в деловодството на президентството, обясняват от движението. 

Паоло Кортези бе изтеглен от Католическата църква, след като получи заплахи за това, че предложи послон на законно пребиваващо сирийско семейство. Свещеникът поиска оставката на кмета Милен Дулев и на общинския съветник Красимир Тодоров, а църквата спря своите дарения за Белене в знак на протест. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

38250

15

Denis Rizanov

12.03 2017 в 12:52

"Ранобудните студенти" пращат трима свои в Киев
OFFNews | ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 03 декември 2013 в 09:37

http://offnews.bg/news/Protesti_17652/Ranobudnite-studenti-prashtat-trima-svoi-v-Kiev_273621.html?pagewhich=1038250

14

Denis Rizanov

12.03 2017 в 12:46

Ризанов и сие - с пречупените кръстове и руското знаме - напред!!Ура!
-

Ма викторчо, не ние, бе пиле шарено, а точно тия от този "комитет" дето съм ги изброил поименно ходеха при фашистите. По-точно ЩЯХА ДА ХОДЯТ, но понеже са страхливи женски полови органи само "изразиха намерение зда ходят" по време на ръкоблудните студенчески окупации и после... се скриха!
Ето при тези искаха да ходят тогава, на "обмяна на опит":

http://ow.ly/BGdk309P4ob

http://ow.ly/Rz3a309P4tw

3504

13

Ахаха, профанесоре,
Значи когато тези чуждоземци и чуждоверци си купуват имоти по черноморието или планините/ стотици хиляди от тях/ са добре дошли и ги посрещаме с песни и 'аборигенски' танци както се бяха изразили тези същите чуждоземци, но когато става дума за пропорционално разпределение в рамките на ЕС на гонени от война и терор хора, състрадателния и обучаван дълги години в интернационализъм български народ е против??

27639

7

sottozero

12.03 2017 в 10:37Нека позная- 20те души на "митинга" ще бъдат педали, психично болни и мангали, които наричат Левски "лайно".