Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Протести във Владая, Лозен и Витоша

OFFNews 21 октомври 2017 в 07:39 3479 0

Жители на Владая ще протестират днес за по-добър транспорт и инфраструктура. Недоволните искат осветление през прохода, премахване на легналите полицаи и спасение от задръстванията в района, където и тази нощ продължи ремонта на пътя. 

И последният метър е положен, остава валяците да уплътнят последния участък. Останалите машини вече се изнасят. След няколко часа ще дойдат да направят и маркировката. Трябва да ни нарисуват пешеходна пътека, за да има къде да пресичаме, докато протестираме, написа един от организаторите на протеста Васил Николов във фейсбук рано тази сутрин. 

Така и така съм на пътя - използвам времето да протестирам, пусна коментар към снимка в социалната мрежа Николов снощи. 

Недоволните се канят днес да затворят главен път Е-79 между 13 и 14 часа. 

Протест ще има и в село Лозен, жителите му искат да се наложи мораториум върху сечта в Лозенската планина. Хората заплашват, че ще блокират пътища, ако искането им не бъде изпълнено. 

Ще протестират и жители на район „Витоша”, които предвиждат жива верига да спре движението по Симеоновско шосе. Исканията им са за повече изходи към Околовръстното, бул. "Черни връх" и Симеоновско, както подобряване на инфраструктурата в квартала. Недоволните посочват като свои проблеми и липсата на училище, детски площадки, лоши тротоари, задръствания и строеж на нова 17-етажна сграда. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!