ВМРО иска освобождаването на лекаря, арестуван за убийство

OFFNews 04 март 2018 в 14:35 8208 3

Снимка http://podtepeto.com

Незабавно да бъде освободен лекарят, който уби Жоро Плъха в защита на собствеността си, поиска евродепутатът и зам.-председател на ВМРО-Българско национално движение Ангел Джамбазки.

48-годишният лекар бе задържан за 72 часа по обвинение в убийството на Жоро Джевизов - Плъха. 38-годишният Джевизов бе застрелян на 2 март и открит върху капака на автомобил, паркиран край Областната управа. Една от версиите е, че Плъха е влязъл в дома на лекаря и се е опитал да го обере, при което лекарят е стрелял със законно притежавания си пистолет.

"Циганинът от Столипиново е стар познайник полицията с дълго криминално досие, а д-р Димитров е уважаван лекар - анестезиолог, който ежедневно спасява човешки животи - се казва в позицията на Джамбазки. - Достойният мъж, просто е действал в условията на неизбежна самоотбрана – един правен институт, който ние от ВМРО–БНД от години настояваме да бъде разширен."

Според Джамбазки лекарят е бил нападнат с нож, след което е стрелял.

"Когато бъде нападнат с нож в дома си всеки български гражданин има правото и задължението да се защити със всички средства живота и здравето си, както и това на своите близки, имота и честта си", се казва в позицията му.

"Частната собственост е неприкосновена и тази неприкосновеност трябва да бъде пазена от закона. Многократно сме настоявали за разширяване на пределите и обхвата на неизбежната самоотбрана в Наказателния кодекс, както и за чувствително облекчаване на режима за придобиване, носене и използване на лично, късоцевно нарезно оръжие за самоотбрана и самоохрана. Въоръженият мъж е свободен мъж", пише още Джамбазки.

Заради този и други подобни „инциденти" ВМРО ще инициира обществен дебат следващата седмица за промени в Наказателния кодекс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

04.03 2018 в 15:11

А между внасянето и гласуването, минава ли време?
Ти за кво пищиш, идиотче?

12507

1

MFr

04.03 2018 в 14:50

Ми кво чакате бе, идиоти??? кой е в парламента, кой точно да ги инициира тия промени??? Аман от популисти.
 
X

Да помогнем на украинските деца!