Протестът в Благоевград прерасна в гражданско неподчинение, камион се вряза в тълпата

OFFNews 11 ноември 2018 в 18:01 10560 2

Снимка БГНЕС

Протестът в Благоевград, който е част от националния протест в страната срещу високите цени на горивата, прерасна в сблъсъци между протестиращи и полиция.

В същото време камион се вряза в група протестиращи, като по-сериозно е пострадало едно момиче, което е със счупена ръка, съобщава Нова тв. Инцидентът стана на обходния път на блокирания от демонстранти Е-79, а шофьорът на камиона е задържан.

От полицията в града съобщиха, че са принудени да проведат "операции по възстановяване на обществения ред". Малко по-късно стана ясно, че организаторът на протеста е успял да "овладее" протестиращите и движението по пътя е възстановено.

Още на обяд протестиращи от целия регион затвориха с жива верига както главния, така и стария обходен път през Благоевград. Движението при граничен пункт „Кулата-Промахон" също беше спряно.

От Съюза на транспортните работници, един от организаторите на протеста, съобщиха, че отдавна приканват протестиращите да се отдръпнат и да освободят движението, но засега безуспешно. В двете посоки са се образували километрични опашки от леки и товарни автомобили.

Протестът на главен път Е-79 край Благоевград в района на мотополигона започна в 12 ч. и в него се включиха шофьори с автомобили и мотори от Благоевград, Петрич, Гоце Делчев и Дупница.

МВР призовава гражданите да се съобразяват с разпорежданията на полицията и да не допускат нарушения на обществения ред.

По-рано днес протестиращи блокираха магистрала Тракия в района на Стара Загора и Бургас.

От МВР съобщиха, че е възстановено движението по магистралите и основните пътища в страната, след като днес в различни райони имаше временни затруднения заради протестни действия.

Остават затрудненията за пътуване единствено по главен път Е-79. Протестиращи са блокирали пътя на входа на Благоевград в посока Симитли, където няма възможност за пренасочване по алтернативен маршрут. Блокада има и в района на ГКПП-Кулата.

МВР призовава гражданите да се съобразяват с разпорежданията на полицията и да не допускат нарушения на обществения ред.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

12.11 2018 в 09:59

То като ги гледам, май гласоподавателите на Патреодите са наизлизали по шосето. С тия стикери на Ботев и Левски по предните стъкла и многобройни татуси по ръките. Най-много да се бутнат сами.

20699

1

Новак

11.11 2018 в 23:57

Боко май подготвя смяната на Патриотите. Това вече сме го гледали - протести срещу висока цена (тогава на тока, сега на горивата) , “доблестно” подаване на оставка и изказвания от сорта “суверенът да реши кой да управлява”, нови избори, на които Сидеров, Симеонов и Каракачанов гризват дървото и Боко и Доган официално поемат юздите. Явно времето отпуснато на Патриотите от Доган изтече, а и те много упорито опитваха да го съкратят.