Просветният министър: Жолио-Кюри е пълна нула като учен, взел фамилията, за да се фука (видео)

Александра Маркарян Последна промяна на 23 декември 2014 в 13:15 15799 69

Проф. Тодор Танев

Снимка Сергей Антонов

Проф. Тодор Танев

Фредерик Жолио-Кюри е пълна нула като учен. Взел е фамилията Кюри, за да се фука.

Това заявява министърът на образованието проф. Тодор Танев пред гимназисти от СОУ "Хр. Ботев" във Враца.

Видеото със нестандартните изявления на професора предизвика много коментари, включително и крайно критични.

Пред дванадесетокласниците проф. Танев казва:

"А сега да ви питам нещо друго по химия. Кой според вас е най-голям от тия там дето са (сочи стената - бел. ред.)?

Ломоносов нищо не е направил особено. Така е, факт. Последният вдясно (Асен Златаров - бел. ред.) също нищо не е направил. Златаров просто е ходил в Съветския съюз по време, когато тук е било фашизъм и е казал, че е много хубаво иначе като учен не е нещо особено. Кой е най-големият от другите? Мария Кюри - два пъти Нобелова лауреатка, два пъти, не е един. Второ, не по една наука два пъти, а по две различни - по химия и по физика, във време, в което жените са били доста по-зле поставени в обществото. Два пъти.

...

И да запомните още нещо - нейният мъж е също така много велик и се казва Пиер Кюри. В София има метростанция "Фредерик Жолио-Кюри". Не бъркайте Пиер Кюри с Фредерик Жолио-Кюри. Фредерик Жолио е женен за дъщерята на Мария и Пиер. Защо тогава е взел името Кюри? За да се фука с това. Пълна нула като учен, но е бил в "Ало, ало". Гледали ли сте старите сериали? Той е бил от Съпротивата. По политически причини му се е отворило, та чак спирка на метрото. А Пиер, който е големият учен, го няма никъде.

Да знаете, че истината не винаги е написана както трябва".

Ето и видеото:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.01 2015 в 13:26

Е, ТЕ СА ОСТАНАЛИ В ИСТОРИЯТА, А ТОЗИ СЛЕД НЯКОЛКО ДЕСЕТИЛЕТИЯ И ДЕЦАТА МУ НЯМА ДА ГО ПОМНЯТ

30.12 2014 в 01:49

Асен Златаров:Роден е в Хасково на 4 февруари 1885 г. Следва химия в Женевския университет (1904-07). През 1908 г. става доктор по химия и физика в Гренобълския университет. Учителства в Пловдив. Специализира в Мюнхен (1909-1910). Редактира списанията „Химия и индустрия“ и „Природа и наука“ и библиотеките „Натурфилософско четиво“ и „Наука и живот“.

От 1924 е извънреден, а от 1935 редовен професор в Софийския университет. Автор е на литературни статии, стихове, лирична проза и един роман. В периода (1925-1927) е член на литературния кръг „Стрелец“. Сътрудничи на литературната периодика през 30-те години.

Проф. Асен Златаров участва в създаването на Комитет за защита на евреите, заедно с вдовицата на държавника Петко Каравелов — обществената деятелка Екатерина Каравелова, писателя Антон Страшимиров, проф. Петко Стайнов и др. Тогавашните вестници „Мир“ и „Слово“ публикуват статии срещу изградения комитет, като пишат, че не е работа на България, още повече на отделни граждани, да се бъркат в делата на велика Германия. На 3 юли 1933 г. е осуетено събрание, на което лектори са Екатерина Каравелова и Антон Страшимиров.[1">
Никъде не пише да е открил нещо, но за сметка на това се изявява в белетристиката.....но комент

25.12 2014 в 17:46Много ми е интересно откъде този човек, назначен за министър и при това изучавал политология, извади заключението, че през 1936 г., когато проф. Асен Златаров е посетил Съветския съюзи, в България е имало фашизъм. Г-н професоре, най-вече Вие би трябвало да знаете, че през 30-е години на ХХ-и век фашизъм е имало в Италия, тъй като там е управлявала монополно само една партия - фашистката партия на Бенито Мусолини. А в България по това време е имало безпартийно управление. За останалото няма да коментирам - каза се достатъчно.

25.12 2014 в 13:04

Наясно е. Но Кюри е бил голист, не монгомерист. Значи - комунист:)
Голистите не са имали нищо общо с комунизма, само че пиндосите са истоверци - който не е с нас, е против нас. Това е и запомнило професорчето от курса за партийни секретари в америка.
Между другото, тоя Кюри, наистина е бил забъркан в историята с тежката вода, и открадването и от германците. Наистина от Норвегия.
Но има дребни подробности:)
Операцията не е била на пиндостанците, а на англичаните. Командир на групата е бил някой си Тур Хеирдал, норвежец. По-известен с плаванията си като улав самодеец с тръстикови салове и лодки през Атлантика, но това вече през 70-те. Кумир на няколко поколения моряци, и мой, в детството.
Тактическата част на операцията е без значение, толкова повече че е самодейна история, а идеологическата - все пак на Кюри. Струвала е големи усилия, но те са дребната работа. Гигантската задача е била именно в теоретическата обосновка на проблема, която да убеди три воюващи на живот и смърт правителства, че това е реално важно. Което си е чиста физика, от върхово ниво, и което по никакъв начин няма да разберат днешните тролове. Макар че би трябвало да са чували за това в десети клас. Но не са го разбрали.
Поради което и смятат Кюри за комунистически деец:)))
Пази боже сляпо да прогледне.
Професорчето - и то при тия с осем класа. Ако верно беше изучило цялата гимназия - нямаше да си отвива краката през зимата.

25.12 2014 в 12:28

Фредерик ЖОЛИО КЮРИ Е СЪЩО НОБЕЛОВ ЛАУРЕАТ, НО явно този т.нар. "професор" не е на ясно.....

25.12 2014 в 09:28

Ъхъ. Кенефните мухи също имат МИРОГЛЕД.
Да разказвам ли как изглежда през човешките очи?

Ти разбира се имаш право да се гордееш с личните си постижения. Проблемът ти е, че те са повече от скромни, щом имаш за кумир някой си просто глупав човек.

25.12 2014 в 00:41

Професора е железен.... Преподавал ми е уникален има много богат МИРОГЛЕД

24.12 2014 в 23:03

Ако Жолио Кюри е нула,то тоя е "00"-Н......"00"-D .Мъжки или дамски,както си избере.....

24.12 2014 в 21:00

Както казах...за тези оставката не е нищо. Това си плаче за разстрел на всеки един от герб и рб! Както и за всеки гласувал за тях!!!

24.12 2014 в 16:37

До 66

Абе смотаняк , ти за Закона за запазване на масата при химични реакции да си чувал?Не си със сигурност.Формулиран от Ломоносов , самият закон е ОСНОВАТА на химията.За разпада на атомните ядра на урана при бомбандиране с неутрони да си чувал?! Не си , явно.Формулиран от Кюри , заедно със съпругата му , за което получават Нобел.И което е ОСНОВАТА на използването на атома , било за бомби , било за АЕЦ.Проф Златаров е откривател на специфична реакция на нитритните йони, наречена на неговото име в световната научна литература.Ти какво си открил , през живота си?Ми тоя измислен професор?! Кой ви знае . че сте живи?!Всъщност Танев има голям шанс за Нобел.Ма още няма категория Завършен имбецил на годината.
 
X