Промени в движението на столичния бул. 'Черни връх' от днес до 22 февруари

OFFNews Последна промяна на 05 февруари 2019 в 06:49 1780 0

Временна организация на движението се въвежда от днес на кръстовището на бул. "Черни връх" и ул. "Филип Кутев".

Причината е, че "Софийска вода" ще строи отливни канали по ул. „Филип Кутев“ в участъка от бул. „Черни връх“ до ул. „Атанас Дуков“ и по ул. „Хижите“ от ул. „Атанас Дуков“ до Драгалевска река. Новите канали се изграждат от стъклопластови тръби с диаметър 1800 мм и 14000 мм, като общата им дължина е 517 м.

Инвестиционният проект на „Софийска вода“ е с прогнозна стойност 1, 8 млн. лв. С реализирането му ще се подобри качеството на канализацията за живеещите в кв. „Кръстова вада – изток“, както и за имотите, прилежащи към бул. „Черни връх“. Осъществяването му ще осигури и отвеждането на дъждовните води от района, като по този начин ще бъде предотвратен рискът от наводнения на имоти.

Временната организация на движението ще продължи до 22 февруари. 

Забранява се влизането на пътни превозни средства по източната половина на кръстовище бул. „Черни връх“ - ул. „Филип Кутев“ – ул. „Тодор Каблешков“. 

Движението през кръстовище бул. „Черни връх“ - ул. „Филип Кутев“ – ул. „Тодор Каблешков“ ще се извършва както следва: по бул. „Черни връх“ в посока Център в една пътна лента само направо; по бул. „Черни връх“ в посока Околовръстен път в три пътни ленти, само направо, само направо или надясно и само надясно; по ул. „Тодор Каблешков“ в една пътна лента само надясно или наляво. 

Разрешава се извършването на ляв завой от бул. „Черни връх“ по ул. "Сребърна" към ул. „Хенрик Ибсен“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Парламентът на живо