'Софийска вода' гради два нови канала, промени в движението

OFFNews Последна промяна на 02 февруари 2019 в 07:06 1473 0

"Софийска вода" продължава изграждането на два отливни канала в индустриална зона „Хладилника – Витоша“ в район „Лозенец“, съобщиха от дружеството. 

Инвестиционният проект на „Софийска вода“ е с прогнозна стойност 1 835 000 лева. С реализирането му ще се подобри качеството на канализацията за живеещите в кв. „Кръстова вада – изток“, както и за имотите, прилежащи към бул. „Черни връх“. Осъществяването му ще осигури и отвеждането на дъждовните води от района, като по този начин ще бъде предотвратен рискът от наводнения на имоти.

Проектът предвижда строителство на отливни канали по ул. „Филип Кутев“ в участъка от бул. „Черно връх“ до ул. „Атанас Дуков“ и по ул. „Хижите“, от ул. „Атанас Дуков“ до Драгалевска река. Новите канали се изграждат от стъклопластови тръби с диаметър 1800 мм и 14000 мм, като общата им дължина е 517 м., уточняват от "Софийска вода". 

Реализацията на двата отливни канала ще подобри функционирането на канализационната система по бул. „Черни връх“ и на кв. „Кръстова вада – изток“, като осигури отвеждане на дъждовните води към р. Драгалевска. 

Във връзка с ремонтната дейност е създадена временна организация на движението oт 5 до 22 февруари, 2019 г. в рамките на кръстовището бул. „Черни връх“ и ул. „Филип Кутев“. По посока Център, в кръстовището, движението е ограничено в една лента.  

Вероятно е да има затруднения за движещите се по ул. „Хижите“, съобщиха от район „Лозенец“, цитирани от Столица. бг. Движението ще бъде двупосочно в западното платно на булеварда, уточняват кметството. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !