При ареста на Брендо е намерен позлатен телефон с лика на Путин

OFFNews 11 септември 2021 в 22:03 13825 2

При ареста на Евелин Банев-Брендо украинската полиция е намерила позлатен телефон с лика на Путин.

Няколко украински сайта публикуваха снимка на телефона. На апарата са гравирани ликът на Владимир Путин и гербът на Русия.

Има и надпис "Supremo Tre Volte / Три пъти превъзходен" - става дума за трите президентски мандата на Путин.

Не е ясно обаче дали телефонът е ползван от Брендо, тъй като той е познат в криминалния свят със своята предпазливост, уточнява БНТ. Сред арестуваните в Киев са и още двама души - румънец и молдовец.

В петък Софийската градска прокуратура изпрати предложение до Върховната касационна прокуратура за изготвяне на молба за екстрадиция на Евелин Банев до Министерството на правосъдието на Украйна.

Украинските власти са съобщили на българската прокуратура, че Брендо е задържан в района на Киев и са предоставили пръстови отпечатъци и снимков материал.

56-годишният Евелин Банев е с влязла в сила присъда от 26.04.2018 г. Той е признат за виновен за това, че за времето от 17.10.2002 г. до 30.05.2005 г. е участвал в организирана престъпна група за пране на пари от трафик на наркотици. С окончателната присъда на Върховния касационен съд на Банев е наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от шест години при първоначален строг режим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови