Предлагат отнемане на шофьорска книжка при 5 нарушения за година

OFFNews 16 май 2015 в 11:03 4358 9

Да се отнема шофьорската книжка при 5 нарушения на шофьорите в рамките на година. Това предлага председателя на транспортната комисия в парламента и депутат от Реформаторския блок Гроздан Караджов.

Целта на тези санкции ще е да се постигне превантивен ефект, защото повишаването на наказанията няма ефект, заяви Караджов пред Нова телевизия.

Според него в закона трябва да бъде въведено и понятието „системен нарушител“.

Всеки нарушител трябва своевременно да получава наказателното си постановление и да няма такива, които отлагат с години наказанието си, подчерта Караджов и допълни, че трябва да се въведе и правилото ако нарушителят не се яви, да се смята, че фишът е служебно връчен.

По думите му е добре да се премахне системата за възстановяване на точки, защото тя се е превърнала в бизнес и чрез нея всеки може да е безкраен нарушител.

Според експерта по безопасност на движението Алекси Стратиев пък един от основните приоритети трябва да е оборудването на полицейските коли с камери, тъй като до момента едва 1/3 от тях са оборудвани с необходимата техника. Трябва да се увеличат и стационарните камери.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!