Повече автобуси до Витоша

OFFNews 16 януари 2018 в 11:24 3329 0

Столичната община ще облекчи транспортните връзки до Витоша и достъпът на туристите. Още следващата събота и неделя ще бъде увеличен броят на автобусите по линия 66, които са за „Алеко“ – най-натоварената линия. Ще има и автобус, който ще изчаква на долната станция на лифта, така че ако има чакащи хора, да може да се включи в движението“, каза кметът Йорданка Фандъкова пред БНТ.

„Големият дебат е по отношение на състоянието и възможността за инвестиции в лифтове и влекове на планината. Това е тема, която от години стои в дневния ред на обществото. Важно е да кажа, че възложих към редовните проверки, които прави Изпълнителната агенция по метрологичен и технически надзор за техническото състояние на съоръженията, да се направи и междуведомствена група, така че към тези проверки да се включат и колегите от строителен контрол“, коментира Фандъкова.

Тя посочи, че за да се реконструират лифтовете, трябва разрешение за строеж, а много хора са срещу това.

"Планът за управление на Витоша трябва да бъде приет възможно най-бързо. Трябва да се узаконят пистите, които в момента се ползват за писти, а не са такива", каза още кметът на София.

Тя е предложила на собственика на лифта от Княжево до Копитото да се откаже от него, ако няма намерение да го пусне, за да може някой по-заинтересован да го поеме.

Миналата седмица три партии - "Да, България", ДСБ и "Зелените", призоваха приватизационният договор с "Витоша ски" да бъде ревизиран и "планината да бъде върната на гражданите на столицата". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!