Тръгна подписка за връщане на Витоша на софиянци

OFFNews 15 януари 2018 в 16:53 6990 5

Партията на бившия правосъден министър Христо Иванов "Да, България" стартира подписка за връщане на Витоша на софиянци.

Ето какво искат от извънпарламентарната дясна формация: 

Настояваме Столична община и Столичен общински съвет:

1. Да ревизират или разтрогнат приватизационния договор с „Витоша Ски“, така че да осигурят функциониращи лифтови съоръжения.

2. Да предвидят средства в общинския бюджет за настоящата година за:

евентуалното премахване за сметка на собственика на съоръженията, за които след проверка бъде установено, че са опасни и за които собственикът отказва да се погрижи;

подобряване на автобусните маршрути с по-редовно разписание и връзки, както и с използването на автобуси на природен газ или най-добре електрически превозни средства.

3. Да започнат публична дискусия за цялостно развитие на туризма, която да включва следните мерки:

разработване на цялостен план за интегриран достъп до планината и ангажимент на общината в поддържането на туристическата и комуникационна инфраструктура;

разработване на цялостен план за развитието на ски и други спортове на Витоша с приоритет детския и масов спорт;
оценка, за целите на следващия план, на възможностите за връзки между съществуващите писти и трасиране на нови, без излишна сеч и премахване на морени, както и за възстановяването на съществуващите по-малки трасета.

Сегашното положение, при което достъпът до планината е силно затормозен и практически всички съоръжения са опасни и/или неработещи, е абсолютно недопустимо. 

Преди дни шефът на СОС Елен Герджиков обясни, че от 2008 г. досега са направени 11 проверки, които са констатирали едно нарушение - неспазено задължение по договора за запазване на 60 работни места - при проверката са установени 47, а дружеството е глобено над 120 000 лева.

Други нарушения не са открити, защото задълженията в договора са само 6, а изискването за инвестииции е за едва 500 000 лева и изпълнено от Витоша ски още през 2008 г, обясни Герджиков. По думите му задължението на фирмата е да запази предмета на дейност, а не на услугата. Което означава, че лифтовете могат и да не работят.

Няма клауза, неизпълнението на която да е основание за разваляне на договора, подчерта Елен Герджиков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12392

5

мгергов

16.01 2018 в 14:02

Нали за да се оправят съоръженията трябва да се промени плана?! Каква подписка...Малко някои се карат сами със себе си ми се струва...

12284

4

Kristiano789

16.01 2018 в 10:59

точно пък партията на христо иванов много им разбира главата от проблемите на витоша. само симулират дейност, както винаги.

10571

2

Hissarion

15.01 2018 в 18:38

Сега са виновни Пеевски и Цеко, защото те не са мислили тогава, че тоталитарно обременени олигарси ще превземат страната. Трябвало е просветени бизнесмени като Прокопи и Пенчо да поемат нещата, но не би.

12329

1

Шопа

15.01 2018 в 17:00

А когато вие тъпи седерасчета заедно с гроб продадохте и съсипахте всичко на Витоша, тогава подписка не ви трябваше нали ? И тогава пак комунистите ви бяха виновни , а сега кой е ?
 
X

Да помогнем на украинските деца!