Повдигат трето обвинение на Цветанов

Юлиан Христов Последна промяна на 22 ноември 2013 в 07:56 2520 4

Освободиха Цветанов след пет часа разпит. Снимка: БГНЕС
Освободиха Цветанов след пет часа разпит. Снимка: БГНЕС

 

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е привикан на разпит в столичното следствие и се очаква да му бъде повдигнато обвинение.

В началото на този месец срещу него беше образувано трето наказателно производство.

Според прокуратурата, като министър на вътрешните работи Цветанов е ощетил държавата с 50 000 лева, изплатени като обезщетение за освобождаването на шеф на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров

По времето, в което е бил министър, Цветанов е наредил на Тодоров да бъде изплатена заплата за времето от отстраняването му от длъжност и обезщетение за неползван отпуск за период, в който Тодоров е бил задържан под стража в затвора в Ловеч. След това Тодоров е получил и 20 заплати при пенсионирането си от МВР.

Цветанов твърди, че изплащайки обезщетението от 20 работни заплати на Тодоров, си е свършил работата, спазвайки точно закона за МВР. 

Ексминистърът има и второ обвинение по този случай - за осуетяване на разследване. Според прокуратурата той е отказал да подпише прилагането на СРС спрямо Тодоров, въпреки че разрешенията са дадени от председателя на Великотърновския окръжен съд. Прокуратурата се натъкнала на този случай в хода на разследването срещу бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров.

Срещу Орлин Тодоров са били изготвени 6 искания за прилагане на СРС, които са разписани от съдия. Исканията за подслушване било за периода август-септември 2009 година. Според Закона за СРС министърът на вътрешните работи е длъжен да издаде разпореждане към СДОТО за прилагането на СРС. Въпреки това Цветан Цветанов е отказал такова разпореждане.

Третото обвинение срещу Цветанов е за подслушванията в МВР. През юни Софийска градска прокуратура го обвини за това че в периода 2010 г. – 2013 г. като министър на вътрешните работи не е изпълнил задълженията си и съзнателно е допуснал подчинените му лица – директорите на СДОТО МВР, които също са обвиняеми, да извършват нерегламентирано подслушване.

Цветан Цветанов е обект и на проверка за имотното му състояние. Прокуратурата поиска ревизия на първата проверка за имотното състояние на Цветанов заради съмнения за това, че първата такава проверка е компрометирана от тогавашния шеф на данъчните и настоящ депутат от ГЕРБ Красимир Стефанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.11 2013 в 10:04

Имат ли проблеми държавите граничещи с Турция,чиито територии са принадлежали към Османската империя,с част от населението си, което да има претенции да се присъедини към Турция заедно с територията на която живее?Допустимо ли е население с мюсюлманско вероизповедание,заселило се на територии по време на Османската империя, да се представя като турски етнос,който възниква като население на Република Турция много по-късно през 1923г.и така да бъде манипулирано,че да желае да се присъедини заедно с територията на която живее заедно с местното население, да бъде присъединено към една държава много по-късно възникнала от руините на Османската империя, от колкото Република България(Kняжество България и Царство България (1878-1944) Народна република България (1944-1989) Република България (1989-сега)?Ако това е не допустимо по нормалните закони за национална сигурност,на която и да е суверенна държава ,защо в България това се разрешава и защо Цацаров се занимава с доноси отклоняващи вниманието за да обвинява тези, които не желаят да се коалират с групировки които пропагандират отделянето на територии от България заедно с населението,за да бъдат присъединени към друга държава?
http://www.blitz.bg/news/article/232183 http://kakvonovo.net/доган-турция-трябва-да-отнеме-от-терит/#axzz2lIPY8ztn

22.11 2013 в 08:17

Битката на Ротшилд и Рокфелер.

Едно проучване, публикувано в края на миналата година, стигна до извода, че 147 компании контролират лъвския пай от световната икономика и финанси. Специалисти в областта на сложните системи в швейцарския Федерален технологичен институт анализирали над 43 000 транснационални компании и връзките между тях. Ползвали само публични данни за корпорациите и приложили математически модели върху тази база данни.

Продължението прочетете тук http://www.bnod.net/#!----/chzh

22.11 2013 в 08:11

Ами, главният ИМ прокурор като не успя с първите две сега трето. Както се казва, обвинения до дупка по заповед на Позитано.
Колкото до горния пост. Напълно съм съгласен да бъдат стерилизирани хората от Атака, БНОД, Расате и някои други свободни националистически валенции.

22.11 2013 в 08:07

Принудителна стерилизация в САЩ.

Правителството на САЩ неведнъж тайно е използвало народа си като опитни зайчета. През миналия век със закон бяха установени чисто нацистки методи за ограничаване числеността на някои групи население.
В началото на миналия век в САЩ бяха поразени от бума на евгениката – една противоречива философия за подобряване на човешкия род чрез селекция и социално инженерство.

Продължението прочетете тук http://www.bnod.net/#!---/c1d5y