Георги Георгиев отговаря на Тодева: Тя действа като политкомисар, не е добре подготвен юрист

OFFNews 16 февруари 2024 в 09:23 822 2

Георги Георгиев

Снимка Кадър БНТ

Няма никакво нарушение на правилника на Столичния общински съвет. Твърдението на областния управител Вяра Тодева, че решението за избора на председатели на комисии не е законно, е твърдение на недостатъчно добре подготвен юрист. 

Тези решения не подлежат на съдебен контрол. Съдът е над областния управител, над Общинския съвет и казва, че това са вътрешни решения за структурирането на работата на съвета. Областният управител трябва да знае това. Това се учи във всеки юридически факултет, въпреки това го е върнала, защото не действа като областен управител, а като политкомисар, твърди Георгиев. 

Тя е назначение на "Продължаваме Промяната" и чрез това връщане се оказва натиск върху нас в преговорния процес, който колегите се опитват да водят, за да заграбят повече и повече комисии, подчерта той. 

По думите му десетки служители на общината са уволнени. На тях им е предложено да избират между дисциплинарно уволнение или обезщетение. "Да видим чистката на кмета Васил Терзиев колко ще струва на общината", каза още Георги Георгиев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

4I4ATA

16.02 2024 в 10:48

тая неграмотна герберска калинка да спре да се излага повече

-1650

1

ob1

16.02 2024 в 09:55

Офф, писна ми от изказванията на това ехидно ********. Тоз бил некомпетентен, оня не знаел какво прави.
Ти като си толкова велик, с толкова много знания и опит какво направи в общината, бе? Едно хубаво нещо за софиянци направи ли? Направихте града на кочина и се нагрухтяхте с крадени пари. Скапани боклуци гербави!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки