Пореден дефект на настилката по Граф Игнатиев

OFFNews 09 май 2020 в 21:33 5264 3

Снимка Забелязано в София

Пореден ремонт на участък по прескъпо и дълго ремонтираната столична улица "Граф Игнатиев" възмути граждани, които днес публикуваха снимки от дейностите във Фейсбук. Надигнали са се и са се разместили плочки на ъгъла на централната улица с "Иван Шишман". Забелязаха ги "Спаси София", общинският съветник от Демократична България Иво Божков, снимки бяха публикувани и в страницата във Фейсбук "Забелязано в София".

От общината реагираха, като по-късно днес изпратиха екип, който да поправи дефекта.

"Два месеца, след като ремонта на ремонта на ремонта се ремонтираше под зоркото око на командирования на терен заместник кмет по строителството, поредното замазване на катастрофалния ремонт очаквано не сработи и като по часовник Графа отново се разпадна - пишат от "Спаси София". - Оказва се, че некачественото изпълнение, слабото проектиране и липсата на контрол няма как да бъдат скрити под замазки или пък с пренареждане на 5 квадрата павенца. И въпреки че провалът е очевиден за всички, управляващите Столичната община не само, че не потърсиха отговорност на никого, ами и упорито търсиха начини да оправдаят изпълнителите на този безобразен ремонт. Година след “края” на ремонта ул. Граф Игнатиев дори няма издаден Акт 16. Вероятно Общината я е страх да го поиска?!"

По този повод Иво Божков пише:

"Видимите резултати в София след 11 години управление на Йорданка Фандъкова. Видима комбинация между посредственост и некадърност, алчност и корупция. Да, точно за корупция става дума.

Не може 2020 година в близкия изток хората да строят сгради от 1 км, Илон Мъск да праща рекети до Марс, а ние едно трамвайно трасе да не можем изградим като хората. Трамвайно трасе е бе по дяволите, не е квантова физика!

Няма как да го изградим след като всички парични потоци в общината са в посока НАШИ хора и такива които са съгласни на cash back. Какво е кеш бек? Много е просто: това е когато връщаш една част от парите в черната каса на партията, от която зависи обществената поръчка, която "печелиш".

И не се заблуждавайте - абсолютно всяка една обществена поръчка е пряко решение на кмета на София, независимо че сегашният кмет се е скрил като е делегирал тези си права на неговите зам.-кметове."

Публикувалият снимките в "Забелязано в София" Николай Будев пише: 

"Ремонтът на ремонтите приключи!
Сега следва нов ремонт на ремонтите!
А заради приключили я скоро ремонт, сега дори и трамваите не могат да минат!
Ул. Граф Игнатиев - днес!"

Същият участък трябваше да бъде ремонтиран през март.

Ремонтът на "Граф Игнатиев" извършиха "Джи Пи груп" и "ПСТ Груп". Той бе на стойност 24.5 милиона лева. Заради некачествено изпълнение кметът Фандъкова наложи санкции. В тази връзка бившият зам.-кмет на София Евгени Крусев е обвиняем.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

3

Пенчо бре

10.05 2020 в 15:57

Аууу, че красиво. Даже някак художествено, артистично! Самоковска школа - 15 век!

23293

2

Стефан

10.05 2020 в 01:10

Там изобщо няма фуги. Тия които редиха това, нямаха и идея за такива неща.
Също като грамадните плочи пред НДК-то.

13214

1

XR4

10.05 2020 в 00:34

Доста интересен "дефект". Изглежда между паветата няма необходимата фуга и в момента в който ги е напекло, са се "подули".Ако наистина е така, това лято по графа може да се очакват доста "гъби".