Полиция пази Паметника на съветската армия в София

Арестуваха мъж, изхвърлил букет от монумента

OFFNews 24 февруари 2022 в 22:25 8509 3

Снимка Боряна Пандова

Няколко полицейски коли охраняват Паметника на съветската армия в София.

Тази вечер се проведе протест пред монумента, като един човек беше задържан, след като изхвърлил цветя от паметника. 

Венците бяха положени вчера от посланика на Русия у нас Елеонора Митрофанова за Деня на защитника на Отечеството.

Протести заради нахлуването, наредено от руския президент Владимир Путин в Украйна, имаше пред Посолството на РФ в София, както и пред консулството на Русия във Варна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8580

3

Русия е терорист!

10212

2

Човека

25.02 2022 в 02:25

Чудесна снимка

11300

1

yoghurt

24.02 2022 в 23:01

Виж, ако напишат “окупаторска армия”, няма да има проблем. Преди дни изпратихме последният царски офицер, който припомни как след окупацията на страната ни през 1944 е бил изпратен заедно с основната част от българската армия да се сражава срещу нацистите, да освобождава Македония например. Докато в тила, под щика на червената армия комунистите избиват цвета на нацията ни, над 20 000 души от всяко кътче на България. Труповете са толкова много, че нямат време да закопаят масовоте гробове, та кучета са ги разровили и са носили части от телата им - по спомени на селяни във Монтанско и Видинско. Телата на хора с по няколко езици, на инженери, на онези, които изградиха страната ни след освобождението. И когато през февруари 1945 чистките са довършени, свикват “народен съд”, където осъждат няколкостотин души. Колкото за фасада.

Нека просто сменят заглавието - да пишат - паметник на окупаторската армия - и толкова. Понеже това е факт, а настоящият надпис е лъжа - когато ни завземат 1944, ние не сме воювали с Русия. Марионетното правителство нарочно й обявява война, та да имат предтекст да ни “освободят” от свободата ни.