Полицейският синдикат се оплака на Борисов - вътрешният министър ги заплашил

OFFNews 18 септември 2017 в 14:28 4474 1

Полицейският синдикат се оплака на Борисов - вътрешният министър ги заплашил

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) излезе с открито писмо до премиера Бойко Борисов, в което го уведомява са отправена към тях заплаха от страна на вътрешния министър Валентин Радев.

От синдикалната организация цитират изказване на министъра пред журналисти, в което той упреква синдикатите и протестите и самият той се оплаква от натиск: "Синдикатите да не ни притискат - ако го правят и аз ще правя обратното".

Според СФСМВР това е отговор на законни синдикални действия и в този смисъл "звучи като зле прикрита заплаха".

"СФСМВР настоява да отговорите, подкрепяте ли едно такова изказване, споделяте ли подобно поведение и бихте ли застанали зад такива действия на министър от Вашия екип?", се посочва в писмото на синдикалистите.

Те настояват за становище от страна на Борисов предвид заявената от него "демократична ориентация на държавата, членството на Република България в европейското семейство и предстоящото Председателство на Съвета на ЕС от държавата ни."

"Ако не получим удовлетворително обяснение на тази "изтървана" реплика, си запазваме правото да информираме за изявлението на министър Радев, нашите партньори от Германия, Холандия, Испания, Австрия, Румъния, Норвегия и др., както и да сезираме компетентни български и европейски институции", се посочва още в писмото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови