Полицейски синдикат поиска оставки в МВР заради катастрофата

OFFNews 26 декември 2014 в 15:29 4050 0

Най-големият полицейски синдикат - Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), поиска оставки в ръководния състав на МВР заради катастрофата, при която снощи загина един полицай, а други бяха ранени. 

В декларация на синдиката във връзка с трагичния инцидент станал тази нощ край с. Горно Ябълково се настоява да бъдат установени всички виновни длъжностни лица, които с действията или бездействието си са допринесли за това нещастно развитие на ситуацията и да им бъде потърсена дисциплинарна, а при наличие на данни за престъпление - и наказателна отговорност.

"Отговорните за случая лица да подадат незабавно оставки. Да се огласи в медиите докладът изготвен за проверка на условията по ДГ от месец ноември 2014г. Ръководството на МВР в най-кратък срок да излезе с програма, съдържаща спешни мерки, насочени към минимизиране на риска от повторение на подобни инциденти", настояват още от СФСМВР.

От името на всички членове, СФСМВР поднасяме искрените си съболезнования и съчувствие към семейството, роднините, близките, приятелите и колегите на загиналия служител Асен Василев Асенов и изразяваме надежда за скорошно и успешно оздравяване на шестимата колеги, ранени при инцидента. Извинявай, Асене, не успяхме да го предотвратим!", завършва декларацията на синдиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!