Плащаме още 45 000 евро по дела срещу България в съда в Страсбург

OFFNews 12 октомври 2016 в 12:18 4101 4

Правителството одобри приятелско споразумение и едностранна декларация по две жалби срещу България в Европейския съд по правата на човека.

Общо по двете дела България ще трябва да плати 45 000 евро. 

Приятелско споразумение ще бъде сключено по жалбата „Петрова срещу България“, свързана с нарушени права при възстановяване на земеделска собственост. На Зинаида Петрова ще бъдат изплатени 3000 евро за понесени вреди, извършени разходи и разноски по делото.

Едностранната декларация е по жалбата на Васил, Минка и Александър Стефанови, която е във връзка с нарушени права на собственост при покупко-продажба на общинско жилище. На сем. Стефанови ще бъдат изплатени 42 000 евро за понесени вреди, разходи и разноски по делото.

Едностранна декларация се прави в случаите, когато ЕСПЧ е предложил на страните да приключат делото с приятелско споразумение, посочил е сумата за обезщетение, но жалбоподателят е отхвърлил предложението. Едностранната декларация слага край на делото и със заплащане на обезщетението случаят се закрива, уточниха от правителствената прессужба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12329

3

Шопа

12.10 2016 в 15:34

Не "вече не плащаме по дела от времето на Цвъки",
а още не сме платили всички дела на Цвъки

10538

2

Black Hex

12.10 2016 в 13:26

@giotwer, не е вярно колега. И тук ще ти направя забележка. В европейския съд в момента има още 3 дела "на цвъки" и 1 в процедура - България е поканена да одобри "приятелско споразумение".
цветанчо помощния и бобчо гранатомета до момента струват на България малко над 1 млн евро!
Безценни са ни! :)
 
X

Да помогнем на украинските деца!