Пернишкият университет: Имаме си акредитация, как така МС ни спира приема?

Александра Маркарян 10 май 2014 в 18:47 14093 7

Ръководството на Пернишкия университет реагира изключително остро на спирането на приема във ВУЗ-а. Решението за това взе днес Министерският съвет с мотив, че ВУЗ-ът е получил отрицателна оценка на проектите си за акредитация от Националната агенция за оценяване и акредитация.

Ръководството на Европейския политехнически университет в Перник, научило от OFFNews за спирането на приема, обяви, че е "изумено от това, че на заседание на Министерски съвет е внесен доклад с невярно съдържание, на базата на което е взето неправомерно решение".

ЕПУ изтъква факта, че има институционална акредитация (в сила до 2016 г., според регистъра на Националната агенция за оценяване и акредитация).

В момента сме в процедура за разкриване на професионални направления, пишат от ЕПУ в изявление, изпратено до OFFNews.

"Университетът е спазил всички изисквани срокове за стартиране на процедурите. До завършването им на основание чл.80, ал.5 от ЗВО за новооткритите университети не важат изискванията за приключили акредитации. От това следва, че никой орган в България не може да лиши университета от правата му за приемане и обучаване на студенти", допълват те.

Апелираме Министерски съвет да коригира направената грешка, се казва още в текста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!