Перник остава без топла вода заради ТЕЦ-а на Ковачки

OFFNews Последна промяна на 05 септември 2019 в 13:09 3228 2

След като РИОСВ - Перник издаде принудителна мярка за спирането на дейността на парогенератори 4 и 5 на "Топлофикация - Перник", изпълнителният директор на централата Любомир Спасов заяви, че ще бъде спряна топлата вода на града.

До мярката се стигна след като в ТЕЦ-овете на бизнесмена Христо Ковачки започнаха проверки заради съмнения, че замърсяват околната среда, като горят боклук.

"Боклуци не горим в ТЕЦ - а", заяви директорът.

Спасов твърди, че през последните дни в "Топлофикация - Перник" се горят само кафяви въглища. Отпадъците, които се намират на площадките до централата, просто се държали на склад и не се използвали.

"Боклуците са на наша площадка, която е отдадена под наем на друга фирма, стоят на склад. От 8-9 месеца стоят отпадъците. Малко са местата в града, които отговарят на условията за съхранение на такъв вид отпадъци", обясни той.

Жителите на Перник обаче категорично отричат твърденията на ръководството на ТЕЦ-а, че не са изгаряни отпадъци.

В рамките на централата е било извършено експериментално горене на между 160 и 180 тона отпадъци през ноември 2018 г., казва Миглена Антонова от "Грийнпийс" - България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3139

2

zuljin

05.09 2019 в 18:48

Ковачки е престъпна МИЛИЦИОНЕРСКА отрепка, която е на път да бъде отстреляна, от другите МИЛИЦИОНЕРСКИ отрепки, както стана с Баневи и Арабаджиеви.
Рано или късно отрепките се самоизяждат от алчност.

1811

1

Toni2019

05.09 2019 в 13:58

Не знаех че тецът монополист за перник е в такова състояние.