Пенсионерка намери 17 000 лева в кофата за боклук и ги върна

OFFNews 21 октомври 2014 в 16:01 30353 10

Баба Стефана от град Кула, Видинско, която живее с 250 лева на месец, откри в контейнер край блока си 17 000 лева и ги върна на притежателя им, съобщи Нова ТВ.

79-годишната жена разказа пред телевизионния екип, че е видяла две момчета да хвърлят в контейнер дрехи. Решила да провери дали някоя от тях не би й свършила работа и започнала да рови в кофата за боклук.

Видяла някаква каишка, която издърпала и извадила кална и мръсна торба.

Решила да я вземе, за да си я изпере вкъщи и тръгнала. В нито един момент обаче баба Стефана не погледнала какво има вътре.

Едва след няколко часа пенсионерката видяла, че в торбата са личната карта на мъж на име Витали Боев и много пари - или по-точно 17 000 лева, някои от които и в друга валута.

"Парите са чужди, не мога да ги скрия. Бих умряла за един месец, ако ги скрия. 10 лева намерих и ги дадох на полицай”, разказа баба Стефана.

"Ходих до магазина три пъти да търся Витали, защото той идва да си взима оборота често оттам, но не го намерих", обясни пенсионерката.

В крайна сметка тя успяла да намери телефона на собственика на парите и го приела в дома си рано сутринта на следващия ден, за да му ги върне.

"Успокоих го. Казах му - аз съм ти намерила чантата, не се притеснявай. Твои са - ето ти ги. Той ми даде няколко парички, не мога да скрия, но не беше и длъжен да ми дава."

В края на интервюто баба Стефана детайлно признава и стойността на пенсията си и за тежкото си финансово състояние.

През 2010г. подобна случка се разигра и в Ямбол и отново сумата беше 17 000 лв. Тогава Пенка Тодорова - продавачка на вестници, подреждала павилиона си и намерила куфарче, пълно с пари. Два часа по-късно притежателят им се появява отново на мястото.

Жената му върнала парите, а той започнал да я целува от благодарност. После отворил куфарчето, а вътре - тестета пари. Мъжът извадил 100 лева от портфейла си и й ги дал. Явно голямата сума не била негова. “Спасявате ме от затвора”, благодарил пак той, но така и не пожелал да си каже името.




Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!