Патриархът: Само вярата дава сили и мъдрост

OFFNews Последна промяна на 11 април 2015 в 18:20 3146 2

Снимка БГНЕС/ПЕТКО НАЛБАНТОВ

Скъпи сънародници, в нашето сложно и неспокойно време на несигурност и вражда само вярата може да укрепи нашето търпение, да ни даде сили и мъдрост да преодоляваме изпитанията, които животът ни поднася, само вярата може да внесе в сърцата ни мир и в обществото ни съгласие, да примири враждуващите, да съедини разделените, да напъти в истината заблудилите се.

Това се посочва в благословението на патриарх Неофит към православния български народ за светлия християнски празник Възкресение Христово.

Възкръсналият Христос нека ни бъде пример за състрадателна и жертвена любов, която да ни примири с другите и изпълни живота ни със смисъл и радост. 

Отправяме пасхално приветствие към всички наши духовни чеда и всички хора с добра воля с пожелание до всеки да достигне светлината на Христовото Възкресение! Нека Спасителят да вдъхне в нашите души твърда решимост да преуспяваме в доброто и укрепваме във вярата, надеждата и любовта, завършва благословението на патриарх Неофит. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.04 2015 в 03:01

Предлагам лапетата да спрат да ходят на училище щом САМО вярат дава мъдрост. Също така вместо да ходим по болници и да даваме пари за лекарства, нека се молим. Нямаме и нужда от полиция в такъв случай - молитви и толкоз!

Амин!

11.04 2015 в 19:32

Вярата е това, което разделя хората на "вярващи" и "грешници". Вярата е това, което заблуждава и работи против истината. Вярата е това, което разделя обществото ни и създава вражди.

Всички сме хора! Стига с тази вяра!