Quantcast

Паспортните служби работят извънредно преди вота

ОFFNews Последна промяна на 05 ноември 2016 в 09:20 4123 0

Днес и утре звената "Български документи за самоличност" работят извънредно, за да могат хората, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, да упражнят правото си на глас, предава БНТ.

Днес работното време ще е от 8:30 до 17:00 часа, а утре от 8:30 до 19:00 часа. Създадената организация има за цел хората, които по някаква причина нямат валидни документи - защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да гласуват.

В последната седмица звената „Български документи за самоличност" работиха на по-високи обороти, за да могат да се издадат ускорено документи, на хората които вече са подали заявления. Тези, които не са успели да получат лична карта до края на работния ден вчера, могат да се снабдят с удостоверение, с което да гласуват. За да бъде издадено, е необходимо гласоподавателите лично да поискат това в някое от районните управления на полицията.

Удостоверение може да се издаде във всеки град - не само по постоянен адрес. Единственото изискване за издаване на такова удостоверение е да има подадено заявление за получаване на лична карта.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !