Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Първоначална версия: Кухи фирми имат връзка с убийствата в Нови Искър

OFFNews 03 януари 2018 в 18:55 15813 8

Снимка БГНЕС

Основно проверяваме дейността на единия от убитите - Неделчо Юнаков. Той се е занимавал с търговия, включително с кухи фирми за „чистене“ на ДДС. В процес на проверка е и начинът, по който семейството е придобило имота в Нови Искър.

Това заяви главният секретар на МВР Младен Маринов на брифинг за убийствата в Нови Искър.

На 2 януари в къща бяха намерени телата на петима души. Днес беше намерено и шесто тяло - на жена, живеела с Неделчо Юнаков.

Всички версии са актуални до отпадането на всяка една от тях. Със следово куче снощи е открит джипът на семейството, както и тялото на жената, с която е живеел 41-годишният Неделчо Юнаков. Продължават огледите в дома, включен е и екип от Института по психология за изготвянето на психопрофил на евентуалния извършител, каза още Маринов.

Оценяваме престъплението като извършено с изключителна дързост и цинизъм, без аналог в най-близката ни история. Става въпрос за шесторно убийство, като категорично изключваме версията за самоубийство на някой от шестимата, съобщи Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба.

Всички са убити с множество изстрели от огнестрелно оръжие, което все още не е намерено. Назначени са съдебно-медицински, трасологични, балистични и други експертизи. Осъществени са прецизни процесуално-следствени действия. В разследването е ангажиран изключително голям ресурс от прокурори, разследващи полицаи и оперативни работници. Към момента е потвърдено, че убийството е извършено в Новогодишната нощ. Предстои да бъде предоставена допълнителна информация за развитието на случая в обем, в който няма да попречи на разследването, заяви Сарафов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6947

8

theprofet

04.01 2018 в 13:54

Версии винаги има в изобилие, а резултати обикновено няма.
Министерството на вътрешния рекет има по-важни задачи от разкриването на убийства.

23293

6

Стефан

04.01 2018 в 01:28

А ти може би искаш да ти дават и всичките документи по разследването? И да ти докладват през час?
Каквото искат - това и казват, естествено. Аз да бях - изобщо щях да отговарям на всички журналисти, дълго, и с много безсмислени думи. И всеки път щях да лъжа нещо различно.

11058

4

piton

03.01 2018 в 23:19

И сега водещата версия е, че се занимава с фирми чистещи ДДС. Да не би НАП да са организирали тази акция

23293

3

Стефан

03.01 2018 в 22:39

В щатите всяка седмица някой убива по повече в голямото междучасие. После часовете продължават. По фирми, молове и предизборни спявки - по много повече. И?
Ма вие напишете още нещо смешно де. Човек не всеки ден вижда толкова глупава патетика.
 
X

Да помогнем на украинските деца!