Първите жители на Овча купел на протест: Столична община да работи за нас

OFFNews 31 август 2018 в 12:20 3288 1

Столична община да работи приоритетно за първите жители на квартал Овча купел, искат живеещи от 30 години в комплекса. 

Нали първият по ред е първият по право! Ние сме първи, всички жители от преди почти 30 години !!, пишат недоволните, които излизат на втори протест в понеделник. Той ще се проведе на пл.“Свети Александър Невски“ от 19 до 21 часа. Поводът е строеж в близост до бл. 412, 414, 413, 415, който хората искат да бъде спрян. 

Искаме оградата на терена да падне незабавно, се казва в съобщението за протеста. 

Според организаторите на протеста "Изкопните дейности текат с пълна сила, строителят бърза за да възпрепятства нашите действия, под прозорците и балконите, преминаваща сякаш през домовете ни, тежката строителна техника увреди и продължава да уврежда цялата ни инфраструктура до невъзможност да преминават по улицата автомобили и пешеходци по тротоара, всички пешеходци сме в риск, а строителят не предприема никакви действия!". 

Хората заявяват също, че не вярват на институциите в България, и подозират, че отстоянията по утвърдения проект за строежа не се спазват. 

Искаме политиката на Столична община да бъде в интерес на първите жители в квартала, а не да обслужва безумните инвеститорски интереси, които имат за цел само реализиране на печалби!, казват още недоволните. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

31.08 2018 в 13:26

Кой ви е казал,че общината ще работи за вас....К'ви сте вие,бе....общината работи за себе си и за тези за които им е казано,че са наши хора....останалите-в кереча....