Quantcast

Първанова: Американските меса водят до феминизиране на момчетата

OFFNews Последна промяна на 13 февруари 2014 в 19:20 7553 7

Антония Първанова.
Антония Първанова.

България да не позволява пускането на клонирани храни. За това се обяви председателят на НДСВ Антония Първанова.

България не трябва да позволява допускането на клониране на животни на територията на ЕС, нито на тяхното потомство и да не допуска пускането в хранителната верига на меса от клонирани животни и тяхното потомство, категорична е Първанова.

В позицията на евродепутата се посочва:

"Министерство на земеделието и храните и Министерство на здравеопазването трябва категорично да се противопоставят на намерението на ЕК за премахването на информацията от етикетите на месата, че са от потомства на клонирани животни.

Изразявам безпокойството си от намерението за промяна на европейското законодателство във връзка с подготвяното споразумение за "Партньорство за трансатлантическа търговия и инвестиции" между САЩ и ЕС и възможността на европейския пазар да бъдат внасяни американски храни, вредни за човешкото здраве. Освен това се противопоставям на намерението на ЕС да позволи внос на американски меса от животни, отглеждани с хормони.

Научните опити показват, че 3 от хормоните в американските меса предизвикват рак, а други 3 предизвикват феминизиране на момчетата между 14 и 16 години. Биозащитниците в Европа се опасяват, че по силата на бъдещото търговско споразумение между ЕС и САЩ на европейския пазар може да проникне американско пилешко с хормони, киснато в белина, или говеждо, обогатено с хормони, поради различните стандарти за храните отвъд океана.
Хормоните в ЕС са забранени, а по отношение на клонирането има строг режим и това не трябва да се променя. Строгият режим за контрол върху употребата на химически вещества също не трябва да бъде променен, тъй като "взаимното зачитане" на стандартите за безопасност на храните се отнасяло само за случаите, когато стандартите били "съвместими".

Ние сме запознати с листата на намеренията на американската страна за преговорите и в нея фигурират всички пунктове, които Еврокомисията определя като „червени линии". Някои американски конгресмени са заявили, че няма да одобрят договор, който не осигурява по-широк достъп на американските селскостопански производители до европейския пазар, "включително освобождаването от някои стандарти за безопасност на храните". ЕС има също цели в преговорите. Как могат те да бъдат постигнати без отстъпки в някои от „забранените зони". Това са двустранни преговори, а не еднопосочна улица.

В очакване на търговското споразумение между Евросъюза и САЩ американските производители на пилета се надяват да пласират на европазара продукти за $500 милиона годишно, признаха от асоциацията на американските птицевъди. С основание обаче европейците са притеснени. За птицевъдството в САЩ има по-ниски санитарни изисквания. Пилетата там се колят, след което се потопяват в хлорен разтвор, за да се убият всички микроорганизми в тях. На противомикробно третиране с амоняк отвъд океана подлагат и говеждото месо. В Европейския съюз вносът на такова месо е забранен от 1997 г. В Русия действа същата забрана.

В същото време САЩ не допуска вече 13 години европейско говеждо месо заради болестта луда крава. Болестта отдавна я няма в Европа, но САЩ продължават да не позволяват внос на европейско месо".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.02 2014 в 10:16

-
Между другото, в БГ официалната статистика на агенцията по-храните досега не съобщава за нито един случай на месо с наднормени количества хормони.
-
Въй–въй–въй, усещате ли се как мазно се изпущате? Не сте сам във форума!
1.По стандарт АБХ не прави "замервания" за хормони!
2.Няма такова животно като "наднормено количество хормони"
3.Няма дефиниция за "опасно високи нива на хормон".
Въобще драга/и не се изказвайте като депутат първи мандат в НС!
Аман от интернет просветители чели саво Уикито.

13.02 2014 в 23:02

Първанова, що не изрази притеснение когато гласува за содомизация на европа ма мършо недоклатена, ма вас лесбийките и педалите ще ви оправи по една моторна резачка у гъзо!

13.02 2014 в 21:00

Първанова бърка класовата борба с безопасността на храните. В САЩ има почити толкова сходни стандарти за безопасност на храните както в ЕС. Там те се прилагат по-строго от Европа, да не говорим в сравнение с БГ. Хормоните са спорна тема отдавна и решаването и зависи от научните данни и не мисля, че европарламента трябва да намесва в това. Между другото, в БГ официалната статистика на агенцията по-храните досега не съобщава за нито един случай на месо с наднормени количества хормони. е това по-скоро се дължи на липсата на анализи :) То у нас вносната мръвка (80-90% е такава) се внася по критерий най-ниска цена, т.е. не от САЩ а от латинска америка, азия, ОНД и т.н. Ако Първанова се е загрижила за здравето на мръвките на пазара по-добре да накара БАХБ да си върши работата, а не да се увлича по стари навици!!

13.02 2014 в 20:55

Не разбрах по какъв начин тази тъпа коза смеси месото от клонирани животни с третираното с хормони месо от Америка. Очевидно няма никаква представа какво представлява клонирането. Самата процедура е ниско ефективна и няма икономическа сметка да произвеждаш такива животни. Но това не значи, че месото от такива животни не можеда се консумира.
Клонирането е забранено до известна степен при хора и то всяка държава има отделно занодателство.

13.02 2014 в 19:58

...циганета се Хамерикаско маат, аджеба...

13.02 2014 в 19:55

А то българските меса ама изобщо не са бъкани с хормони и изобщо тука мензиса не идва на 12 години именно заради тях. Що сте наивни?

13.02 2014 в 19:47

Само да потвърдя - това не е глупост. Американските меса са блъскани с хормони. Довело е до доста проблеми там, като момчета с цици и момичета да стигат до пубертета по-рано от нормалното. Пълна каша е и бих се радвал да си остане в Америка.