Папа Франциск ще се срещне с патриарх Неофит при посещението си у нас

OFFNews 23 декември 2018 в 11:28 2730 0

Папа Франциск ще се срещне с патриарх Неофит на 5 май в рамките на тридневното си посещение в България. След произнасянето на привествените думи в Синодалната палата главата на римо-католическата църква ще разгледа храм-паметника "Св. Алексанъдр Невски". 

Това обяви западно и средноевропейският митрополит Антоний по бТВ. Папа Франциск ще посети България от 5 до 7 май, като част от обиколката му на Балканите. След София той ще бъде и в Скопие.

Той е един скромен човек, издигнат на много сложен пост. Той е индивидуален и излиза извън протокола, в него има детска простота, като, че ли е по-различен от другите папи, описа папа Франциск митрополитът.  

„Европа е християнска и като такава не може да бъде добра почва за интеграция за хората, които изповядват исляма, защото тук има сблъсък между две култури“, коментира Антоний терористичния атентат на коледния базар в Страсбург. 

По думите на митрополит Антоний, при спазване на всички биоетични норми и установяването на мозъчната смърт, може да се пристъпи към даряване на органите. Той припомни, че БПЦ вече излезе с позиция, че донорството е проява на християнска любов, но за да се даде благословия, има няколко условия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови