Екатерина Захариева: Планира се визита на папа Франциск за началото на месец май

OFFNews 07 декември 2018 в 09:43 2284 0

Има много голяма вероятност папа Франциск да посети България през следващата година, а визита му се планира за началото на месец май, заяви външният министър Екатерина Захариева в ефира на bTV.

„По моя информация визитата ще включва България и Македония. Папата никога не пътува само в една държава – това е част от тяхната протоколна традиция”, уточни Захариева.

По повод килията, в която лежат бившият кмет на район „Младост” Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова, Екатерина Захариева посочи, че „софийският затвор и арестите са едни от най-сложните за ремонт сгради". Тя допълни, че през последните 2 – 3 години много затвори са били ремонтирани и е построен един нов.

Според външния министър задържането на Евгения и Николай Баневи е част от борбата за справедливост в България. Тя уточни, че чак сега са им повдигнати обвинения, защото "това, че се говори за някого, не означава, че е имало достатъчни доказателства".

Захариева коментира още критиките на Волен Сидеров, които той отправи към нея миналия месец. Тя заяви, че няма как да признаем анексията на Крим, защото противоречи на националния ни интерес.

„Надявам се конфликтът между Украйна и Русия да не се задълбочи, много е важно са спазват международните договори по морско право и да се възстанови корабоплаването през Керченския проток”, посочи още външният министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови