Папа Франциск ще пристигне в София в 10 часа на 5 май

OFFNews Последна промяна на 07 март 2019 в 17:14 3654 0

Апостолическото пътуване на папа Франциск в България ще е от 5 до 7 май в София и Раковски, а на 7 май той ще отпътува за Скопие.

Пресслужбата на Светия престол днес публикува работен вариант на програмата на пътуването на Светия отец в България и Северна Македония.

Папа Франциск ще пристигне в София в 10 ч. на 5 май и ще бъде посрещнат от министър-председателя Бойко Борисов.

Програмата продължава с церемония по официалното посрещане на площада пред Президентството, след което ще се състои срещата на папа Франциск с президента Румен Радев.

В първия ден от апостолическото си пътуване у нас Светият отец ще се срещне още с българския патриарх Неофит и членове на Светия Синод в Синодалната палата.

По-късно папа Франциск ще произнесе традиционната си неделна молитва „Царица Небесна“ (Regina coeli). Всяка неделя тази молитва се проследява на живо от милиони души по цял свят, като на 5 май папата ще се обърне към тях от българската столица.

Фокус в програмата на папа Франциск на 6 май е посещението на град Раковски, където живее най-голямата католическа общност у нас. В църквата „Пресвето сърце Исусово“ Светият отец ще отслужи света литургия с първо причастие на деца от цяла България, а срещата с католическата общност ще се състои в църквата „Свети Архангел Михаил“.

Апостолическото пътуване на папа Франциск у нас ще завърши със събитие за мир на Светия отец в присъствието на представители на различни религиозни вероизповедания в България на площад „Независимост“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови