Отмениха бедственото положение в Бургаско, започна дезинфекция

OFFNews 30 октомври 2017 в 13:03 1629 0

Снимка БГНЕС

Частичното бедствено положение в Бургаско бе отменено в 12 часа днес със заповед на кмета Димитър Николов. Започна дезинфекция на наводнените райони, като с приоритет е село Равнец. Тя ще се извършва във вътрешните помещения, дворовете и улиците с цел да се предотврати възникването на епидемична опасност, съобщи БГНЕС.

Местата, където се държат отпадъците също подлежат на дезинфекция, отделно трябва да се обособи зона, където да се събират мъртвите животни. Организира се транспорт за извозването на струпаните неизползваеми мебели.

Дейностите по възстановяване на щетите продължиха през почивните дни, а екипите бяха концентрирани върху отводняването, почистването и неотложното възстановяване на повредената инфраструктура. 

Служители на община Бургас ще посетят всички пострадали семейства с цел да съставят и актуализират списъците с нанесените от бурята щети, информира "Фокус". Търси се помощ под всякаква форма, като строителни материали и бяла техника, с цел да се подпомогне нормализирането на живота на пострадалите от наводненията. 

От община Бургас предупреждават жителите и гостите си да следят прогнозата за времето и да се предвижват внимателно при откритите райони. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови