Отложиха избора за шеф на ВКС

ОFFNews 10 декември 2014 в 20:04 2766 0

Висшият съдебен съвет (ВСС) реши да отложи процедурата за избор на председател на Върховния касационен съд (ВКС) за 17 декември.

Един от разглежданите варианти за решаване на въпроса беше и спиране на процедурата до възстановяването на Лозан Панов, пише Дарик.

При част от членовете на ВСС възникнаха съмнения, че подаденото заявление за оттегляне от Лозан Панов, блъснатия от кола кандидат за председател на ВКС, е писано от него.

Според Димитър Узунов, член на ВСС, поради съмненията, че Панов може да е взел решението си в състояние на "тежка емоция", е редно Съветът да отложи решението си докато здравословното му състоянието не се подобри.

Членовете на Висшия съдебен съвет ще изчакат до следващата сряда Панов да се подобри и да препотвърди, или да оттегли заявлението, с което се отказва от конкурса.

Кандидатът за председател на Върховния касационен съд , който в момента е съдия във Висшия административен съд (ВАС )- Лозан Панов, беше блъснат от автомобил в столицата вчера и бе приет в "Пирогов" с травми и комоцио.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови