Откриват ''македонски културен клуб'' на името на Никола Вапцаров в Благоевград

OFFNews 30 октомври 2022 в 08:01 1776 2

Входната врата на клуба

Снимка БНТ

Входната врата на клуба

Днес в 11 ч. на улица "Димитър Димов" 14 в Благоевград е насрочено официалното откриване на Македонски културен клуб "Никола Вапцаров".

Зад клуба стои инициативен комитет, в който влиза и благоевградското "Гражданско сдружение за защита на основни индивидуални човешки права".

Клубът си поставя за цел "развитието на македонската традиционна и модерна култура, изграждане на културен мост между България и Македония, укрепване на връзките между македонците в България и македонците по света".

Кметът на общината Илко Стоянов заяви, че нито е забранявал, нито е разрешавал провеждането на каквото и да е частно събитие, свързано с „Mакедонски културен клуб“.

Ще има ли в Благоевград ''македонски културен клуб'' на името на Никола Вапцаров?

"В Oбщина Благоевград е постъпила единствено покана, отправена към кмета за посещение на частно събитие, на което той няма да присъства! В конкретния случай става въпрос за провеждане на частно събитие в частно помещение, независимо от това как е озаглавено от инициаторите му", каза преди дни той. 

Северна Македония официално ще поиска откриването на културен клуб в Благоевград

Междувременно ВМРО организира "протест срещу опита за провокация с откриването на т.нар. Македонски културен клуб Никола Вапцаров". Той ще се проведе от 11 ч. в Благоевград - на паметника на Гоце Делчев и на мемориала Гоцев род.

Очаква се Християн Мицкоски, председателят на ВМРО-ДПМНЕ, най-голямата опозиционната партия в Северна Македония, да отиде в Благоевград на откриването. 

В петък ОМО "Илинден" - Пирин и няколко медии в Скопие обявиха, че македонският президент Стево Пендаровски ще изпрати своя генерален секретар Миле Бошняковски на откриването на клуба в неделя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5054

1

blues

30.10 2022 в 08:36

един от организаторите на титовистката кочина е и "вестник" offnews със просташката си пропаганда, която изля на страниците на вестника против Българското достойнство и вето....
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика