Отбелязваме празника на българските военновъздушни сили (програма)

ОFFNews 15 октомври 2014 в 06:00 7184 3

Снимка от зрелищното авиошоу на пилотите на Военновъздушните сили (ВВС) на летище „София”.

Снимка Боян Георгиев.

Снимка от зрелищното авиошоу на пилотите на Военновъздушните сили (ВВС) на летище „София”.

Днес, на 15 октомври, отбелязваме Празника на авиацията и на Военновъздушните сили на България с тържествени ритуали.

Честването в София ще започне с почитане на паметта на българските летци, загинали във войните и при изпълнение на служебния си дълг в мирно време.

В 9:00 часа е началото на ритуалите по поднасяне на венци и цветя пред Паметника на летеца на площад „Народно събрание“, в Алеята на летците на Централните софийски гробища и пред Паметника на летците от 6-ти изтребителен полк в квартал „Иван Вазов“.

Тържествена церемония с участието на представителни подразделения от ВВС ще се проведе от 10:00 часа на площад „Авиационен” (4-ти километър). В нея ще участва заместник-началникът на отбраната генерал-майор Константин Попов. Пред Монумента на авиацията и българските ВВС ще бъдат връчени награди на военнослужещи и цивилни служители, отличили се с висок професионализъм при изпълнение на задачите.

По повод празника командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Румен Радев ще награди и ветерани от авиацията. По-късно същия ден командирът на ВВС ще проведе среща с военнослужещи и ветерани от ВВС, слушатели от Военна академия „Раковски” и студенти от висши учебни заведения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков