ВВС отбелязват своята 102-годишнина зрелищно авиошоу в София

OFFNews 11 октомври 2014 в 08:51 3394 3

Снимка Боян Георгиев

Военновъздушните сили (ВВС) отбелязват днес своята 102-годишнина с авиошоу на Летище София.

На авиодемонстрацията "Това сме ние" ще бъдат представени висш пилотаж, маневрен въздушeн бой, авиодесанти.

Шоуто ще се бъде на летище София – Северен район (откъм страната на Враждебна). Авиоспектакълът е със свободен вход. Летището ще отвори врати за посетителите в 11 часа, а летателната програма започва в 13 часа.

„Това сме ние” има за цел да представи българските военни пилоти и авиационни специалисти, тяхната отдаденост, опитност и издръжливост, да фокусира общественото внимание върху рисковете, които военнослужещите поемат ежедневно и отговорността, която те носят", съобщават от пресцентъра на ВВС.

В летателната програма ще участват основните типове авиационна техника. С нея ще се демонстрират елементи от основните мисии и задачи на военната авиация.Зрителите ще се насладят на различни авиационни тактики.

Зрителите ще се насладят на различни авиационни тактики - маневрен въздушен бой между двойка изтребители МиГ-29. Действия по прикритие на летище от изтребители МиГ-21. Бойно маневриране и атаки по земна цел на щурмовици Су-25. Стоварване на парашутисти от самолет „Спартан”. Десантиране по способа „бързо въже”, спасителни операции и пожарогасене с вертолети Ми-17 и „Кугър”.

Предвиден е сложен фигурен пилотаж на малки височини, който ще се изпълни поединично, в двойки и в групи от бойните МиГ-29, МиГ-21, щурмовика Су-25, транспортните Спартани и тренировъчните Пилатуси и Албатроси. Вертолетите също ще имат своето авиодефиле с въздушен танц и поклон към публиката.

На статичен дисплей ще бъдат поставени радари, зенитноракетни комплекси, между които никога непоказваната пред публика „дълга ръка” на българската ПВО С-200, както и самолети и вертолети, които са на въоръжение във ВВС. Всеки желаещ ще може да влиза в авиационните техники, да се снима с тях и екипажите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!