От 4 до 8 лв. за "доставка" на регистрационни номера по домовете

OFFNews 14 януари 2015 в 15:05 6973 0

Таксата за монтиране на регистрационен номер извън пункт на „Пътна полиция“ ще бъде от 2 до 4 лв на табела.

Собствениците на мотопед, мотоциклет, ремарке или кола ще плащат за услугата по 2 лв. за една табела, а за останалите превозни средства сумата ще бъде 4 лв на табела.

Това предвиждат промени в Тарифа №4, които се събират в системата на МВР, приети на днешното заседание на Министерски съвет.

Промяната се отнася за новите автомобили с валиден сертификат за съответствие, който се издава от производителя в зависимост от нивото на безопасност и според еко изискванията. При тези автомобили отпада необходимостта от идентификация и съответно заплащането на такса. За да им бъдат поставени табели обаче, ще трябва да бъдат платени по два лева на бройка.

Промени в Тарифа №4 има и при таксите, събирани по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Прави се разграничение между таксите, събирани от физически и от юридически лица, за издаване на предварително писмено съгласие за транспортиране на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях на територията на България с издадено от друга държава-членка разрешение за транспортиране. Досегашната уеднаквена такса от 60 лв. се запазва за юридическите лица, но за физическите сумата се намалява на 20 лв.

Другите промени са свързани с държавните такси по Закона за МВР за издаване на разрешения на търговци, извършващи дейности по пожарна безопасност в обекти и/или експлоатация на уреди и съоръжения, свързани с пожарната безопасност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews