От 31 май всички ученици се връщат в клас

Отпада забраната за присъствено обучение за студентите от 19 май

OFFNews 18 май 2021 в 16:32 2391 0

От 31 май се разрешава присъственият учебен процес на всички ученици. Това гласи Заповед № РД-01-355/18.05.2021 г., издадена днес от министъра на здравеопазването.

От същата дата се допуска и провеждането в присъствена среда на групови извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда.

От утре, 19 май, отпада забраната за провеждане на присъствено обучение, във висшите учебни заведения. 

От 17 май беше възстановено присъственото обучение на учениците от 7, 8 и 10 клас, а по-рано в класните стаи се върната 6-те и 11-те класове.

В момента дистанционно се обучават учениците от 5 и 9 клас. За дванадесетокласните учебната година приключи, а учениците от началния етап учат присъствено без прекъсване от 12 април.

С решението на здравния министър се удовлетворява искането на директорите на училища от 1 юни всички ученици да се върнат в клас. 

Със същата заповед се допуска провеждането на спортни състезания с публика при заемане на не повече от 50% от местата, спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м. и носене на защитни маски за лице.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!