От 3 до 35 градуса през септември, астрономическата есен идва в Деня на независимостта

OFFNews 31 август 2021 в 14:51 1532 0

Снимка Архив

От 3 до 35 градуса ще варират температурите през септември. Валежите ще бъдат около и над нормата, според прогнозата на НИМХ. 

През първите 10 дни от месеца температурите в по-голямата част от страната, ще бъдат около и под нормата. В началото на периода през страната ще премине студен атмосферен фронт и на много места от запад на изток ще превали и прегърми. Относително спокойно ще бъде времето към 3-4 септември. През следващите дни до края на десетдневието на много места ще има валежи.

През второто десетдневие температурите ще се повишат и ще бъдат близки и малко по-високи от обичайните. През повечето дни от периода времето ще е предимно слънчево. Вероятност за преминаване на атмосферни смущения има около 13-и и в края на десетдневието, когато се очаква на места да превалява. Температурите ще се понижат.

През третото десетдневие температурите бавно ще се понижават. Вероятност за преминаване на атмосферни смущения с валежи има около 22-и, 25-и и през последните дни от периода. През втората половина от периода по високите полета на Западна България ще се образуват първите слани.

На 22 септември - Денят на независимостта, в 22 ч. и 21 мин. настъпва есенното равноденствие и започва астрономическата есен. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!