Оставки и в затворите, над 100 напуснаха

OFFNews 07 ноември 2015 в 20:43 3354 2

Повече от 100 служители на затворите са подали оставките си през последните няколко дни, откакто текат протестите в сектор "Сигурност", предаде "Дарик".

Според председателя на Синдиката на служителите в затворите в България (ССЗБ) Иван Петров рапортите всеки ден се увеличават. Това се дължи на промените в Кодекса за социалното подпомагане, където се увеличи възрастта за пенсиониране.

„Започнаха да напускат много хора и то такива, които имат още какво да дадат в системата. Имаме малък брой служители. В ГД „Изпълнение на наказанията”, която отговаря за затворите, сме около 4 000 души, като пряко заетите в тази система са около 2 000. Представете си какво ще стане, ако 200 души напуснат, при положение че от години повтаряме, че хората са много малко. Става страшно”, изтъкна председателят на ССЗБ.

Петров се притеснява, че за 2014 г. 700 души са напуснали МВР, а сега само за няколко месеца са си тръгнали над 900 - и то в неподходящо време. 

„Виждате каква е международната обстановка, вътрешната обстановка. При наплива на бежанци от Азия в цяла Европа да се разхлабва системата по този начин, е страшно за националната сигурност”, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!