Още почти 1900 места за ясли и детски градини в София

OFFNews 23 август 2021 в 15:28 2474 0

Снимка Архив

Столична община обявява още 1891 допълнителни свободни места в самостоятелните ясли, детски градини и подготвителните групи в училищата, за които родителите имат възможност да подадат кандидатура за своите деца. 

Това съобщи заместник-кметът на София по образование и култура Мирослав Боршош. Допълнителните свободни места са обявени за кандидатстване по общ ред на база на незаетите места, предназначени за деца със специални образователни потребности и хронични заболявания. 

Всички свободни места са видими в профилите на съответните детски заведения и училища.

За децата със специални образователни потребности и хронични заболявания са предвидени и оставени 637 свободни места в детските градини и подготвителните групи към училищата във всички райони на Столична община.

Класирането ще е на 28 август. Родителите имат възможност да направят своите кандидатури до 18 часа на 27.08.2021 г. по електронен път чрез Информационна система за обслужване на детските заведения, подготвителните групи и първи клас в училищата. 

В момента в София се изграждат 12 нови сгради на детски градини. Строителството на 7 от тях трябва да приключи през октомври.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови