Още не е ясно кой ще бъде наказан за непроверените пътници на летище София, Радев върна проверката

OFFNews 31 май 2018 в 16:51 2733 0

Снимка БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев върна проверката за случая от март месец, когато пътници от полет от Париж влязоха в страната ни без да бъдат проверени на летище София. Причината - докладите на двете инспекции, които разследват случая, се разминават. 

"Дадоха ми документите, при мен са. Първата част я приемам, но втората част видях дисбаланси в някои от наказанията. Дисциплинарна проверка се прави от ръководството на ГД „Гранична полиция“, те са го направили и предлагат нещо, след това аз го давам на дирекция „Човешки ресурси“, които проверяват това нещо. И двете ги събрахме, всичките заедно и видях, че има разминаване и тъй като има разминаване, веднага се прави арбитраж. И аз им го върнах да проверят и да ми кажа защо има такива дисбаланси в големите началници, защо едните ще ги уволняваме или ще ги наказваме много леко, пък другите много тежко. Това правят в момента. Срокът мисля, че е до края на месеца“, каза Радев, цитиран от БГНЕС.

От думите му става ясно, че забавяне на проверката няма. Тя стартира в края на март, започна и дисциплинарно производство спрямо общо 13 служители, включително и ръководителите на смяна на ГКПП-Аерогара София и на РДГП-Аерогари. Те бяха отстранени от работа, и на тяхно място подготвени екипи от Бургас и Варна. 

На 20 март следобед на летище София пристигна самолет от Париж. Когато пътниците на самолета стигнали до кабинките за гранична проверка установили, че всички служители на „Гранична полиция”, разпределени на шест гишета, са напуснали постовете си. 40 човека, кацнали от френската столица, влязоха в страната ни, без никой да провери документите им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови