Граничарите на летище София не пуснали цял самолет без проверка умишлено, твърди Радев

OFFNews 27 април 2018 в 20:38 13649 0

Граничните полицаи на летище София, които на 20 март пропуснаха цял самолет пътници без проверка, са напуснали работните си места неумишлено, каза днес министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Това показвала една от проверките по случая.

„В доклада на „Вътрешна сигурност“ не е установена умисъл, което от една страна ми харесва, а от друга се притесних“, каза той.

„Възложил съм дисциплинарно производство. Направена е проверка в ГД „Гранична полиция“ на летището. Всички данни идват в министерството, дават се на дирекциите, които проверяват до какви изводи са стигнали“, обясни министърът.

„Граничните полицаи в момента са отстранени, за да не влияят на разследването. Има и двама началници“, допълни още той, цитиран от "Фокус".

Разследването по случая с митничарите на летище София продължава вече месец.

След като беше разпоредено разследване защо граничните служители са напуснали работните си места, премиерът Бойко Борисов свика министър Валетин Радев, глав. секретар на МВР Младен Маринов и директора на Главна дирекция „Гранична полиция“- Светлан Кичиков, за да му докладват.

На срещата Борисов беше категоричен, че всички служители, извършили нарушения, трябва да бъдат максимално тежко наказани.

В последствие бяха започнати дисциплинарни проверки срещу общо 13 души от "Гранична полиция", заради пропуснатите без контрол пътници. Служителите бяха отстранени от работа до приключването на разследването, като на тяхно място бяха извикани митничари от Варна и Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !