Орешарски скрил доклад на ДАНС за КТБ

ОFFNews Последна промяна на 21 април 2015 в 22:34 6354 9

Десислава Атанасова.
Десислава Атанасова.

Пламен Орешарски е укрил от Народното събрание доклад от ДАНС с предположения за финансовата стабилност на България за 2013 г., съобщи Десислава Атанасова след заседание на Комисията КТБ, цитирана от "Фокус".

По време на срещата беше изслушан председателят на ДАНС Димитър Георгиев.

„От ДАНС твърдят, че докладът е бил внесен в Министерския съвет, но след това е бил върнат. Така или иначе до Народното събрание не е стигнал, а в този доклад е имало и предположения по отношение на финансовата стабилност на страната”, обясни тя.

По думите ѝ предстои да се проучат допълнителни материали, като справки и одитни доклади, които ще могат да внесат повече яснота.

"Предполагам, че по-нататък ще може да поканим и одитори на изслушване, които са правили и заверявали одитните отчети", допълни тя.

Атанасова не даде информация дали данните на ДАНС са засягали риска за финансовата стабилност на страната, предизвикан от КТБ или други институции.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.04 2015 в 07:10

Орешарски отдавна си обра орехите!

22.04 2015 в 13:57

Правилно е върнал доклада. Не се докладва по ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ, а по ФАКТОЛОГИЯ. Просто в момента простакесата на Б.Б. и Цвъ Цвъ - Десислава Атанасова търси под вола теле. Защо ДАНС не са сезирали прокуратурата и там да отиде доклада?

Както и БНБ, разбира се.

22.04 2015 в 13:41

А кое задължава премиера, без значение кой е той, да предоставя на Народного събрание доклади на ДАНС?

Просто питам.

22.04 2015 в 10:54

Добре де, орешарски го бил върнал.
2 месеца по-късно има ново правителство, нов премиер, банката вече е затворена. данс са "пропуснали" да го запознаят с великите си заключения в доклада ли? или както и на другите работи - сега му дойде времето да го извадим и да разлаем кучките отново как "тия преди нас са виновните".
и ако действително беше така, защо десито стигна чак до събиране в каса на всички мобилни устройства за времето на това велико заседание?

цирк. пълен цирк.

22.04 2015 в 10:21

Е да де - СКРИЛ е доклада, като го е върнал. И така всъщност може да носи част от вината за КТБ.

Поредното доказателство, че кабинетът Орешарски беше най-калпавия в историята на България. Добре че се отървахме!

22.04 2015 в 09:36

Манипулираща статия. В заглавието "скрил", а в текста "върнал". Доколкото ми е известно двете думи не са синоними, ОФФневс.
Второ, в доклада се съдържали "предположения" ???!!! Кой сериозен човек си губи времето с нечии предположения. С факти и обстоятелства в аргументирана логическа връзка, изводи и предложения - разбирам, но с предположения се занимава само журналистиката.
Трето, какво общо има финансовата стабилност на страната със стабилността на една от многото банки в нея ?
Четвърто, откъде Деси знае за наличието на такъв доклад, носещ със сигурност най-малко гриф "Секретно" ? Източниците и да не са като онези на гнома Атанасов ?

22.04 2015 в 00:24

Заглавието направо трябваше да бъде - "Цацо пак спи. Орешарски фалира КТБ и избягва отговорност"

21.04 2015 в 23:29

Не е ли работа на главния прокурор да разследва Орешарски ако е скрил информация заради която сега целокупно задлъжняхме с 5 милиарда?

21.04 2015 в 22:48

Заглавие "Орешарски скрил доклад на ДАНС за КТБ"

Текст "Атанасова не даде информация дали данните на ДАНС са засягали риска за финансовата стабилност на страната, предизвикан от КТБ или други институции."

Едни и същи се менкат, разиграват ни и ние си мислим, че като казват че са против едните значи наистина са срещу тях! Какво очаквате да кажат, че и те са с тях и да се загуби смисъла да съществуват ли? Какво си мислите - октопода сдаде властта и добрите деца на комунисти и агенти спечелиха? Това е само за наивници - държавата е превзета и ни ползват само за данъци. Огледайте се все още няма вкарани в затвора политици, а всеки ден четем за техните далавери.