Цветан Василев готов да бъде изслушан в Парламента

OFFNews 31 март 2015 в 18:42 5476 3

Цветан Василев

Снимка vassilev.bg

Цветан Василев

Цветан Василев е заявил готовност да бъде изслушан от Анкетната комисия към Народното събрание, ангажирана със случая "КТБ".

Това се казва в сигнал с приложени множество документи от фирмата на Василев "Бромак", която е и мажоритарен собственик на Корпоративна търговска банка. За сигнала съобщи адвокатско дружество "Менко Менков и съдружници", което защитава интересите на банкера.

Заявената готовност за изслушване е във връзка с искането на председателя на Комисията в НС Десислава Атанасова, отправено днес по време на заседание на Анкетната комисия.

"Предоставените документи представляват молби и сигнали на „Бромак“ ЕООД в качеството му на мажоритарен собственик на „Корпоративна търговска банка“ АД (КТБ) до институции и ведомства, имащи законови правомощия по случая-КТБ.

Приложените сигнали, молби и материали от медиите касаят действия и бездействия на адресатите им, съответно институции и ведомства в Република България, относно „случая КТБ“, които институции и ведомства имат законови правомощия да упражняват надзорни функции по отношение на дейността на банковата система и спазването на законите в Република България (БНБ, Министерски съвет, Министри, Прокуратура, Комисия за установяване и предотвратяване конфликт на интереси и други)", се казва в съобщението на "Менко Менков и съдружници" до медиите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!