Окончателно: Уволнение за шефа от ДАИ, който показа затвора на служителите си

OFFNews 08 януари 2018 в 09:57 4669 0

Шефът на ДАИ–Пазарджик, който заведе служителите си в затвора като преввантивна мярка срещу корупцията в структурата, ще се раздели с поста си, считано от 15 януари.

Владимир Добрев обяви пред bTV, че е приел да си тръгне по взаимно съгласив с обезщетение от 6 заплати.

Това се наложи заради скандала, избухнал след като случаят се разчу. Добрев споделя, че все още смята за правилно решение си да заведе подчинените си в Пазарджишкия затвор. "Исках да ги заведа там, за да им проведа инструктаж – не в килиите, а в клуба на затвора. Исках да им обърна внимание, че проблемът е сериозен”, обясни той. И добави, че направил това след индиокации, че местната структура на ДАНС проявява интерес към областния отдел. Освен това имало служител, хванат с подкуп, който излежава присъда в затвора.

След посещението в зандана започнали провеки от изпълнителната агенция. „Беше подаден сигнал от зам.-министъра на транспорта до Районната прокуратура в Пазарджик, започна се проверка с оглед превишаване на власт или злоупотреба със служебно положение. Всички служители бяхме викани в ДАНС и разпитвани”, заяви Добрев.

„Бяхме 8 служителим, само мъже. Служителката, която впоследствие се жалва, не трябваше да идва. Но аз я видях в затвора на входа, че и тя е дошла с нас. Ако ѝ бях казал: „Ти няма да влизаш в затвора”, щеше да се счита за дискриминирана и щеше да се чувства по-обидена”, каза още Владимир Добрев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!