Очаквайте 'Господари на тихоокеанския бряг' от 6 януари

OFFNews 01 януари 2019 в 09:07 2597 0

Снимка Banijay Rights

В документалната поредица от две части 'Господари на тихоокеанския бряг' археологът д-р Джаго Купър разкрива едни от най-вдъхновяващите съдби в човешката история, изследвайки необикновената и издръжлива култура на американския Северозапад.

2250 км от стръмната, брулена от ветровете, скалиста брегова линия на днешна Югоизточна Аляска, Британска Колумбия и щат Вашингтон са били дом на стотици различни общности в продължение на повече от 10 000 години.

Това е най-дълго съществуващата култура в Северна и Южна Америка и те са се справили със суровата околна среда, за да създадат уникални и сложни групи, които са променили идеята за развитие на човешките общества.

Поредицата можете да видите по телевизионния канал Viasat History от 6 януари, в 21:00.

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, един свеж и модерен поглед към историята. Каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени програми, които едновременно развличат и провокират умовете им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови